Πολιτική

Τι θα γίνει επιτέλους με τους δανειολήπτες; – Ζητούν άμεσα μέτρα και κούρεμα των δανείων

Δημοκτατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμμαχία και 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολές προς τον πρωθυπουργό ζητούν άμεσα την υποστήριξη των δανειοληπτών και τη λήψη μέτρων.

Στις επιστολές τους αναφέρεται πως οι συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας και η επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων, καθιστούν αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων. Εξάλλου τα τελευταία τρία χρόνια τριπλασιάστηκαν τα δάνεια – στεγαστικά, καταναλωτικά / πιστωτικές κάρτες, επιχειρηματικά – που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ η ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση των δόσεων των δανείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν αρκούν.

Συνεπώς, η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους δανειολήπτρες και να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για το “κούρεμα” των δανείων ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και η ομαλότητα στα οικονομικά εκατομμυρίων νοικοκυριών.

“Η ραχοκοκαλιά της χώρας μας, οι χιλιάδες οικογένειες που αναγκάστηκαν με παλαιότερα δεδομένα να δανειστούν, θα πρέπει να στηριχθούν εμπράκτως, ώστε να μην βιώσουν μία επίπονη «χρεοκοπία»” αναφέρεται στην επιστολή της ΔΗΣΥ.

Η ΔΗΜΑΡ προτείνει “οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου. Δάνειο για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος να διαγράφεται”.

Επίσης στην επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για “τεράστια πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση αφού το τραπεζικό σύστημα συνειδητά έσπρωξε χιλιάδες εργαζόμενους και νοικοκυριά στην υπερχρέωση, με μόνο κριτήριο την άντληση υψηλής κερδοφορίας, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στην κοινωνία και την οικονομία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βία ανηλίκων: Kids Wallet, κοινωνική εργασία στο σχολείο και δημιουργία τεχνικών γυμνασίων – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Το Kids Wallet είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το μεσημέρι ενώ μέσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων
Μαθητές στο προαύλιο σχολείου 7
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου