Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου με τον αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Την έντονη ανησυχία της Ελλάδας και το ισχυρό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την σταθερότητα της φίλης Αιγύπτου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μάλιστα, στη μεγάλη συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και των Ελληνικών Κοινοτήτων στη ζωή της χώρας, για την ασφάλεια των οποίων εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις αιγυπτιακές Αρχές.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον Αιγύπτιο υπουργό – με τον οποίο είχε συνομιλήσει και πάλι αμέσως μετά το σχηματισμό της σημερινής αιγυπτιακής Κυβέρνησης – ότι η Ελλάδα, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντοτε έτοιμη να συνδράμει τον αιγυπτιακό λαό, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον ελληνικό.

Ο κ. Φάχμι, ο οποίος ζήτησε να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της αιγυπτιακής Κυβέρνησης να συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο Αιγύπτιος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησής του στην τήρηση του οδικού χάρτη για την πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Τούρκοι βιομήχανοι εγκαταλείπουν την Αίγυπτο

Ολέθριο λάθος να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα!

Αίγυπτος: Φρίκη απο ισλαμιστές – εκτέλεσαν αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Αίγυπτος: Ανοίγουν μετά από μέρες οι τράπεζες για 3 μόνο ώρες

Εκκενώθηκε μετά από πολύωρη πολιορκία το τζαμί με εκατοντάδες οπαδούς του Μόρσι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
15
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανίτης και Φαραντούρης «αδειάζουν» την Ακρίτα για την επίθεσή της στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο
Η βουλευτής Επικρατείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επειδή επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό συντάκτη για παραπολιτικό άρθρο του με θέμα τον Σωκράτη Φάμελο
Έλενα Ακρίτα 14