Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκκενώθηκε μετά από πολύωρη πολιορκία το τζαμί με εκατοντάδες οπαδούς του Μόρσι

Μια μητέρα συνοδεύει το γιό της έξω από το τζαμί παρακαλώντας να μην τον συλλάβουν ΦΩΤΟ REUTERS
Μια μητέρα συνοδεύει το γιό της έξω από το τζαμί παρακαλώντας να μην τον συλλάβουν ΦΩΤΟ REUTERS

– Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον μιναρέ παραμένουν ελεύθεροι σκοπευτές
– Το τζαμί πολιορκείτο από χθες το βράδυ – 170 οι νεκροί μόνο τις τελευταίες 24 ώρες
– Τον γύρο του κόσμου κάνει το σοκαριστικό βίντεο με την εκτέλεση διαδηλωτή μπροστά από άρμα μάχης
– Εκκληση του Πάπα Βενέδικτου να τερματισθεί η αιματοχυσία στην Αίγυπτο
– Συνέλαβαν τον αδερφό του αρχηγού της Αλ Κάϊντα στο Κάϊρο
– Σκέφτονται να κηρύξουν εκτός νόμου την μουσουλμανική αδελφότητα
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Εκκενώθηκε πριν από λίγο από τον στρατό το τζαμί όπου είχαν βρεί καταφύγιο περιπου 700 οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις και είναι ακόμα άγνωστο αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.
Σύμφωνα με πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ο στρατός πάσχιζει ακόμη να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του μιναρέ του τεμένους αλ Φατχ, από τον οποίο –σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA– ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ ελευθεροι σκοπευτές.



ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ



ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΑΟΠΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑΝΚ

Εκκληση Πάπα να τερματισθεί η βια

Τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο ζητά ο πάπας Φραγκίσκος.
«Ο πάπας συνεχίζει να παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τις ειδήσεις –περί φονικών συγκρούσεων– που φθάνουν, από την Αίγυπτο, συνεχίζει να προσεύχεται, να προσδοκά να σταματήσει η βία, με την επιλογή εκ μέρους των εμπλεκόμενων μερών του διαλόγου και της επανασυμφιλίωσης», αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν του προκαθήμενου της Καθολικής εκκλησίας.

Κανονικά οι πτήσεις της Alitalia – Ακυρώνουν εκδρομές μεγάλα πρακτορεία

Η ιταλική αεροπορική εταιρία ‘Αλιτάλια’ έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της από και προς την Αίγυπτο πραγματοποιούνται “κανονικά”.
Αντιθέτως, ένα από τα γνωστότερα πρακτορεία ταξιδίων της Ιταλίας ακύρωσε ήδη τις μιάς εβδομάδας διακοπές σε αιγυπτιακό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, που θα πραγματοποιούσαν από σήμερα επτακόσιοι (700) Ιταλοί τουρίστες.
Το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο θα επιστρέψει στους πελάτες του τα χρήματα που κατέβαλαν, ή θα τούς προτείνει ‘εναλλακτικούς’ προορισμούς.

Συνελήφθη ο αδελφός του αρχηγού της Αλ Κάϊντα

Δύο πηγές των σωμάτων ασφαλείας δήλωσαν σήμερα κατ’αποκλειστικότητα στο Γαλλικό πρακτορείο ότι έχει συλληφθεί στο προάστιο Γκίζα του Καΐρου όπου και διέμενε ο αδελφός του αρχηγού της ‘Αλ Κάιντα’ Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, κάτοχος αιγυπτιακού διαβατηρίου.
Οι πηγές (που θέλησαν να μείνουν ανώνυμες) δήλωσαν ότι τον συλληφθέντα βαρύνει η κατηγορία ότι, “υποστηρίζει τον παυθέντα (από τις ένοπλες δυνάμεις, την 3η Ιουλίου) ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι”.

Θέλουν να κηρύξουν εκτός νόμου την μουσουλμανική αδελφότητα

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χάζεμ Μπεμπλάουϊ “προτείνει” να κηρυχθεί παράνομη η Μουσουλμανική Αδελφότητα, την πρότασή του δε αυτή “η κυβέρνηση την μελετά”, ενημέρωσε σήμερα στο Κάιρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σερίφ Σάουκι. Αυτή η πρωθυπουργική πρόταση υποβλήθηκε ήδη προς τον “καθ΄ύλην” αρμόδιο υπουργό των Κοινωνικών υποθέσεων, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάχες σώμα με σώμα στο τζαμί που έχουν ταμπουρωθεί υποστηρικτές του Μόρσι! – Αγωνία και για την τύχη 4 παιδιών από την Ιρλανδία

Η στιγμή που άοπλος διαδηλωτής στέκεται μπροστά από τανκ και πυροβολείται εν ψυχρώ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αίγυπτο

Νέα “σφαγή” στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί – Πάνω από 1000 συλλήψεις – Κόσμος

“Η Παρασκευή της οργής” στην Αίγυπτο με 70 νεκρούς – Μήνυμα κυβένρησης: Μαχόμαστε κατά της τρομοκρατικής συνωμοσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων – Κόσμος

Το tweet του Ιταλού πρωθυπουργού για την Αίγυπτο – Κόσμος

Η “Παρασκευή της οργής” – Αίμα ξανά στους δρόμους της Αιγύπτου – ΔΕΙΤΕ LIVE – Κόσμος

Παραλήρημα Ερντογάν για την Αίγυπτο – Σκληρή απάντηση από Κάϊρο “επιτέλους σιωπήστε” – Κόσμος

Συγκλονιστικά βίντεο – Πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτές στην Αίγυπτο – Κόσμος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε