Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τρόικα: Πλειστηριασμούς δεν κλείσαμε, απολύσεις δεν κάνατε, γιατί να επιστρέψουμε;

Τρόικα: Πλειστηριασμούς δεν κλείσαμε, απολύσεις δεν κάνατε, γιατί να επιστρέψουμε;

Στον αέρα είναι η επιστροφή της τρόικας αφού υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις τόσο για τους πλειστηριασμούς και το φόρο ακινήτων όσο και με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Απίθανη θεωρείται, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματιστεί.
Μάλιστα το μήνυμα που έστειλαν στην κυβέρνηση είναι απλό και εκβιαστικό: Θα ήταν πολύ κακό να επιστρέψουμε και να αφύγουμε χωρίς τελική συμφωνία.

Γιατί δεν μπαίνει στο αεροπλάνο η τρόικα

Το τρίο της τρόικας, δηλαδή οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς διαμηνύουν στον Στουρνάρα πως οι εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι άσχημες και πως δεν υπάρχει άμεσος λόγος επιστροφής τους στην Αθήνα. Και αυτό βέβαια το κάνουν γνωρίζοντας πολύ καλά πως η κυβέρνηση ”καίγετα” για το κλείσιμο με συμφωνία των διαπραγματεύσεων, πρώτα γιατί χρειάζεται απελπισμένα την εκταμίευση των δόσεων και δεύτερον για να μην υπάρχουν σύννεφα πάνω από την επικείμενη προεδρία της Ε.Ε.

Πως ζητάτε τη δόση ακόμα και του Ιουλίου όταν από τα προαπαιτούμενα το μόνο που έχει γίνει είναι η ψήφιση του Κώδικα των Δικηγόρων;

Όμως οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν τσεκάρουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια γιατί:

– Δεν υπάρχει συμφωνία για το φόρο ακινήτων, και απόδειξη είναι η αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή

– Δεν υπάρχει συμφωνία για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών

– Δεν υπάρχει συμφωνία με τον Βρούστη για τις ομαδικές απολύσεις

– Δεν έχουν δει χειροπιαστά αποτελέσματα στις απολύσεις στο Δημόσιο και στις Αμυντικές Βιομηχανίες

Μάλιστα τα ειρωνικά μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι του στυλ: Πως ζητάτε τη δόση ακόμα και του Ιουλίου όταν από τα προαπαιτούμενα το μόνο που έχει γίνει είναι η ψήφιση του Κώδικα των Δικηγόρων;

Διαβάστε επίσης:

Αναβαθμίστηκε η Κύπρος – Υποβαθμίστηκε η Ολλανδία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε