Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσίπρας: Εμείς γκρεμίζουμε γιατί εμείς κτίζουμε

Τσίπρας: Εμείς γκρεμίζουμε γιατί εμείς κτίζουμε

Το σήμα για την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, στο τελευταίο της ιστορίας του, λίγο πριν την «γέννηση» του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ μέσω του συνεδρίου του.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «το πρωί κλείνουμε το κεφάλαιο Συνασπισμός, μιας 20χρονης συναρπαστικής πορείας και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα» και έδωσε το έναυσμα για την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού και την ενσωμάτωσή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς είμαστε οι γκρεμιστές, γιατί εμείς είμαστε οι χτίστες», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είχε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, καθώς έκανε μιά μακρά αναδρομή στην ίδρυση και την δράση του ΣΥΝ με πρωτοβουλία των Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο επί των ημερών του οποίου είχε αρχίσει η διαδικασία συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Aναφορά έκανε επίσης στην προσφορά του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, κορυφαίου στελέχους του ΣΥΝ μέχρι τον θάνατό του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ δεν ήρθε για να βάλει ένα τέλος, ήρθε να επικυρώσει μιά νέα αρχή, μιά τομή στη συνέχεια, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο ενιαίος φορέας της ελπίδας που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα. Για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη λαϊκής κυριαρχίας».

Ο ΣΥΝ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αποτέλεσε ένα πρώτο πείραμα ενότητας, συνεργασίας και αργότερα συγχώνευσης ιστορικών ρευμάτων της Αριστεράς, κόντρα στη παράδοση και στη συνήθεια των διασπάσεων και του κατακερματισμού και γεννήθηκε σε μια ταραγμένη περίοδο για το παγκόσμιο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, ως αποτέλεσμα μιας γενναίας επιλογής υπέρβασης των διαφορών της ιστορικής διάσπασης του ’68.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είχε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, καθώς έκανε μιά μακρά αναδρομή στην ίδρυση και την δράση του ΣΥΝ με πρωτοβουλία των Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου.

Θυμόμαστε σήμερα με συγκίνηση, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τη μέρα που ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ξεπερνώντας τον αριστερό εμφύλιο, έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία του Συνασπισμού. Κι άρχισε έτσι η όμορφη περιπέτεια του κόμματός μας, που ξεκίνησε ως πείραμα ενότητας για να εξελιχθεί σε ό,τι είναι σήμερα.

Ο ΣΥΝ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, του πιο πετυχημένου πειράματος ενότητας της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, «βρήκε την κοινωνική δυναμική που αναζητούσαμε χρόνια για να βάλουμε μπρος τη μεγάλη ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της διαπλοκής, της εξάρτησης, της μίζας, της σαπίλας και της φαυλοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΔΤ: Σήμα μαϊμού και χωρίς άδεια!

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας vs συνιστωσών και στο βάθος το ενιαίο κόμμα

Αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα πέσει με πάταγο – Τι απαντά ο Κεδίκογλου

Τσίπρας: “Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους”

ΣΥΡΙΖΑ: Θεατρική παράσταση οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνιστώσες

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει παζάρια στις πλάτες του λαού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε