Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τσίπρας for President

Τσίπρας for President

Από την Παρασκευή 25 Απριλίου ξεκινά και τυπικά η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να ποντάρει σε μια μεγάλη και καθαρή νίκη έναντι της ΝΔ και με στόχο το άθροισμα των πολιτικών δυνάμεων του μνημόνιου να είναι μικρότερο από το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα.

Η Κουμουνδούρου επιδιώκοντας να ξεπεράσει το εσωκομματικό ζήτημα που υπάρχει με την “Αριστερή Πλατφόρμα” υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το φλέρτ με τη δραχμή, επιχειρεί να αναδείξει με κάθε τρόπο το ευρωπαϊκό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα κόντρα στις συνιστώσες που καλλιεργούν κλίμα ευρωσκεπτικισμού προκαλώντας σύγχυση στη κομαμτική και εκλογική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό ανένταχτοι πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, όπως ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνική Συμφωνία» (Λούκα Κατσέλη), «Κοινωνία Πρώτα» (Οδυσσέας Βουδούρης) και «Αριστερή Προοπτική» (Νεφελούδης-Μπαγιώργος) αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά σύμφωνα με τα στελέχη των κινήσεων βγαίνει από τη γωνία και από τον κατακερματισμό, επιχειρώντας μέσω της κοινής υποψηφιότητας Τσίπρα να προτείνει εναλλακτική απάντηση – πρόταση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές της λιτότητας.

“Χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη λειτουργία της Ε.Ε. και της ευρωζώνης” τονίζουν και επισημαίνουν “Χρειάζεται μια νίκη της Αριστεράς στις Ευρωεκλογές, που θα ενδυναμώσει τους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και θα ενισχύσει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διαίρεση της Ευρώπης”.

“Χωρίς την Αριστερά, το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι ευρωπαϊκό” είναι το βασικό σύνθημα της πρωτοβουλίας ενόψει των ευρωεκλογών, με το επιτελείο Τσίπρα να αισιοδοξεί ότι το κόμμα της Ευρωπαίκής Αριστεράς θα είναι τουλάχιστον τρίτο κόμμα, γεγονός που θα του επιτρέψει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο κατά την εκλογή προέδρου της Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μηνύματα των πολιτικών για την Ανάσταση της Ελλάδας

Τσίπρας: “Σιχαίνομαι” τη λιτότητα, “φοβάμαι” τη ΛεΠέν

Κοτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε