Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βενιζέλος: Είχα προειδοποιήσει για τον Μπαλτάκο! Ακραίο και αδιανόητο αυτό που έκανε – Ο Γιώργος Παπανδρέου δε μου έχει ζητήσει να ρίξω την κυβέρνηση

Βενιζέλος: Είχα προειδοποιήσει για τον Μπαλτάκο! Ακραίο και αδιανόητο αυτό που έκανε – Ο Γιώργος Παπανδρέου δε μου έχει ζητήσει να ρίξω την κυβέρνηση

– Εγκληματική συμμορία η Χρυσή Αυγή είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διακαναλική του συνέντευξη
– Χαρακτήρισε θλιβερή την υπόθεση Μπαλτάκου – «Δεν είχε καμία αρμοδιότητα να μπλοκάρει νομοσχέδια»
– «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών, δεν τις θέλει ο κόσμος» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
– Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για κόμματα που υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής

Λάβρος κατά του Τάκη Μπαλτάκου, της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή, στη σκιά και των πιέσεων από τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να οδηγεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Εν αρχή ην ο Μπαλτάκος

Αυτό που συνέβη με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο είναι «ακραίο και αδιανόητο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και χαρακτήρισε «θλιβερό» ότι «υπήρξε κυβερνητικός στέλεχος που φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος».

Τόνισε μάλιστα πως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τη στάση του κ. Μπαλτάκου στο θέμα της Χρυσής Αυγής και δεν έκρυψε ότι χαίρεται που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά «άρα ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης και πολιτικής οριοθέτησης όλων των στελεχών».

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», είπε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Ευ. Βενιζέλος

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν είχε ποτέ την αρμοδιότητα να μπλοκάρει νομοσχέδια (σ.σ. όπως είχε ακουστεί για το αντιρατσιστικό).

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε δυνατότητα να επηρεάσει το νομοθετικό έργο. Οι παρεμβάσεις του ήταν διαδικαστικές. Δεν μπορούσε να υπαγορεύει πολιτικές» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι «Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς (σ.σ. με τον Αντώνη Σαμαρά)».

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πάμε και στη Βουλή να δούμε ποιος έχει πολιτικές ευθύνες» είπε επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση στη Βουλή και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για κόμματα που υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου
 

Φυσικά από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου τόσο εξαιτίας της διαφοροποίησή του στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όσο και για τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του στο θέμα Μπαλτάκου, με τις οποίες καλεί το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για τη δήλωσή του πως ο Γιώργος Παπανδρέου «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠΑΣΟΚ (σ.σ. είχε εκληφθεί πως «καρφί» στον πρώην πρωθυπουργό για τα οικονομικά του κόμματος), διευκρινίζοντας ότι αυτές (οι εκκρεμότητες) είναι «προφανώς πολιτικές». «Ο πρώτος που έχει ιστορικό ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, είναι ο κ. Παπανδρέου», είπε.

«Δεν αιφνιδιάζομαι με τίποτα πλέον» είπε αναφερόμενος στην ψήφο του Γιώργου Παπανδρέου στο πολυνομοσχέδιο και σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικό κόμμα, οι βουλευτές μας ψήφισαν με βάση την απόφαση που έλαβαν συλλογικά, τιμώ τη στάση των βουλευτών μας».

Οι έξι πυλώνες της ανάκαμψης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους έξι πυλώνες της ανάκαμψης (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκός για τον «δρόμο της ανάκαμψης» «που ανοίγεται μπροστά μας», κάτι που, όπως είπε, πιστοποίησε και ο ίδιος στις επαφές, κάτι που γνωρίζουν οι ξένοι ηγέτες, «πολύ περισσότερο η κ. Μέρκελ».

Υποστήριξε δε ότι αν και δεν έχουμε περάσει την κρίση ακόμα, «είμαστε πολύ κοντά, στη στροφή για την έξοδο από την κρίση και σημείωσε ότι «η σταθερότητα της χώρας είναι εθνικό αγαθό που κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στους πυλώνες της ανάκαμψης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο πρώτος είναι ο πολιτικός, η σταθερότητα, η εθνική ενότητα, η ανάδειξη της έννοιας της υπευθυνότητας.

Αναφορικά με τον δημοσιονομικό πυλώνα, σημείωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι κάτι αδιάφορο για τους πολίτες, αλλάζει τη ζωή τους δραστικά και αποτελεί «πιστοποίηση της αλλαγής της σελίδας, γιατί μαζί με αυτό έρχεται η βιωσιμότητα του χρέους».

Χαρακτήρισε δε «τραγικό λάθος» να αμφισβητείται στην Ελλάδα η βιωσιμότητα του χρέους. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα ετοιμάζεται για επάνοδο στις αγορές, σταδιακή και προστατευμένη» που «είναι χρήσιμη γιατί μας επιτρέπει να επανατοποθετηθούμε στις αγορές, οι οποίες «δέχονται με χαρά την αλλαγή στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό πυλώνα, έκανε λόγο για την επανέναρξη των οδικών δικτύων, ενώ γενικά υποστήριξε ότι το θέμα της ανεργίας μπορεί να λυθεί ουσιαστικά μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στον κοινωνικό πυλώνα, στα μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στην Ελλάδα να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς ασφάλιση υγείας και πρόσθεσε ότι «χτυπάμε την απόλυτη φτώχεια με σειρά μέτρων και το πρωτογενές πλεόνασμα και προχωράμε στο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και με τη συμβολή της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τον θεσμικό πυλώνα, είπε ότι όλοι θέλουν ένα κανονικό κράτος και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι είναι σημαντικό το να μην υπάρχει το άγχος των απολύσεων και πως η κινητικότητα χωρίς απολύσεις είναι κάτι καλό. Στον ίδιο πυλώνα εντάσσεται και το αίσθημα ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη, μέσω της λειτουργίας της αστυνομίας.

Τέλος, αναφερόμενος στον διεθνή και ευρωπαϊκό πυλώνα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ελληνική προεδρία της Ε.Ε. «πηγαίνει εντυπωσιακά καλά» και «εισπράττουμε από παντού επαίνους». Υπογράμμισε ακόμα ότι στην εξωτερική πολιτική, η Ελλάδα τοποθετείται στα διεθνή ζητήματα με κριτήριο τι την ενισχύει στα δικά της ανοικτά μέτωπα. «Έχουμε ακολουθήσει μια γραμμή που μας καθιστά διεθνώς αξιόπιστους και μας δίνει κεφάλαιο στα δικά μας θέματα», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος θα κάνει τα πάντα για να διασωθεί από το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ

Το Ποτάμι: Αυτοί είναι οι 22 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στουρνάρας: Κερδίσαμε το στοίχημα για τη χώρα

Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις αγορές η ελληνική οικονομία

Επιστρατεύουν αντιρατσιστικό, μεταναστευτικό για να ξεχαστεί το Μπαλτάκος – gate – Πιέσεις ΠΑΣΟΚ να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Φ. Κρανιδιώτης

Μπάιντεν για Σαμαρά: Ηγέτης με όραμα και τόλμη

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Παπανδρέου για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση – “Καρφώνει” τον Μπαλτάκο και μιλά για εξωθεσμικά παιχνίδια

ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο: Πιστός στο άρμα του μερκελισμού

Νέα “πόρτα” της Μέρκελ στον Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε