Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βενιζέλος: Παράσιτο της… Ελιάς η ΔΗΜΑΡ!

Βενιζέλος: Παράσιτο της… Ελιάς η ΔΗΜΑΡ!

Πανστρατιά των στελεχών του κηρύσσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει Ευρωεκλογών. Δηλητηριώδη βέλη κατά ΔΗΜΑΡ και «καρφιά» κατά Παπανδρέου στη διακαναλική του συνέντευξη. Ποιες πόλεις θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική εκστρατεία.

Αγώνα πολιτικής επιβίωσης δίνει η Ελιά και κατ επέκταση το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες Ευρωεκλογές, κάτι που γνωρίζουν πρώτοι από όλους οι επικεφαλής των κομμάτων και φορέων, που συμμετέχουν στο κοινό σχήμα, εξ ού και το βασικότερο πολιτικό μήνυμα είναι να ενισχυθεί όσο γίνεται περισσότερο η Ελιά, προκειμένου να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα, εξέλιξη, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και εν τέλει για τους ίδιους τους πολίτες. Αυτό είναι και το βασικότερο επιχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που αναζητά εναγωνίως τρόπους να ακυρώσει στην πράξη την πόλωση και το νέο διπολισμό, που φιλοτεχνούν τεχνηέντως τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε χθεσινοβράδυνη συνέντευξη του στους τηλεοπτικούς σταθμούς «EXTRA, KONTRA Action 24» ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ευθέως κατά της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας την ότι κλέβει ιδέες και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου λειτουργεί παρασιτικά προς το κόμμα του, χρίζοντας, μάλιστα, την ηγεσία της και επισήμως αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου απήντησε πως δεν τον θεωρεί αντίπαλο του και εξήγησε πως δεν αποφάσισε την διαγραφή του όταν εκείνος καταψήφισε το άρθρο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λέγοντας: «Αυτό είναι παλιές πρακτικές. Επειδή δηλαδή ο Παπανδρέου διέγραψε τον Σημίτη, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς;». Αναφερόμενος, μάλιστα, στην Ελιά αρνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα απορροφηθεί από το κοινό σχήμα επισημαίνοντας ότι η κοινοβουλευτική του δύναμη είναι χρήσιμη για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου.

Στο «ζήτημα Παπανδρέου» πάντως παρενέβη χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Κώστας Σκανδαλίδης καλώντας τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη να απευθύνουν κοινό προσκλητήριο προς την εκλογική βάση της παράταξης να στηρίξει την Ελιά, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά η επικείμενη εκλογική μάχη έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, αντίστοιχη συνέντευξη της υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ελιάς, Κατερίνας Μπατζέλη, η οποία προεξόφλησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει σημαντικό εσωτερικό πρόβλημα εφ όσον τα ποσοστά του είναι πολύ μικρότερα των ποσοστών του Ιουνίου του 2012. Η κυρία Μπατζέλη στην ίδια συνέντευξη δεν έδειξε να συμμερίζεται τις επιθέσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου από στενούς συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε, μάλιστα, διευκρινίσεις και για την αντιπαράθεση του κόμματος του με τη Νέα Δημοκρατία στη σκιά των γαλάζιων προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αφού διευκρίνισε πως την τυπική αρμοδιότητα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση έχει η Βουλή και όχι η κυβέρνηση επανέλαβε πως ουδέποτε υπήρξε συνεννόηση ή συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά επί του θέματος αλλά και πως απουσιάζει από τη χώρα η απαραίτητη για τέτοιου βεληνεκούς θεσμικές τομές πολιτική συναίνεση. Στα θέματα της οικονομίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε πως η χώρα δε χρειάζεται νέο Μνημόνιο και πως δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο κύριος Βενιζέλος θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο στην πόλη της Λαμίας επισκεπτόμενος την Περιφέρεια της Στερέας Ελλάδος ενώ την επομένη θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί επίσης τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο και την Αλεξανδρούπολη. Σήμερα, εξάλλου, θα γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία των 5 με 6 εκδηλώσεων της Ελιάς που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναθεώρηση του Συντάγματος έφερε διχόνοια στην συγκυβέρνηση

«Κατενάτσιο» Βενιζέλου σε Παπανδρέου μέχρι τις εκλογές

Η Συνταγματική αναθεώρηση φέρνει… ρήγμα Σαμαρά – Βενιζέλου – «Μπηχτές» ΠΑΣΟΚ για τα σχέδια αλλαγών στο Σύνταγμα

Απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου με Εγγονόπουλο, Μπολιβάρ και… ολίγη από Ελιά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε