Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου με Εγγονόπουλο, Μπολιβάρ και… ολίγη από Ελιά!

Απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου με Εγγονόπουλο, Μπολιβάρ και… ολίγη από Ελιά!

Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Το διακύβευμα είναι η Ελιά
– «Μετά τις εκλογές πρέπει να πιεστούν όλοι όσοι κινούνται στη σοσιαλδημοκρατία να έλθουν στην Ελιά» είπε
– Με στίχο από ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «απάντησε» στην επιλογή Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά
– Γιατί μίλησε… γαλλικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
– Συνεργάτες Βενιζέλου: Λάθος του Παπανδρέου να κάνει παρέμβαση από εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ

Το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και το στοίχημα της σταθερότητας είναι η Ελιά είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Γιώργο Παπανδρέου. Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε και κάτι από… ποίηση!

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να μιλήσει σε εκδήλωση, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν γιατί, τους ρώτησε αν ήξεραν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου Μπολιβάρ που καταλήγει με τη φράση: «…στρατηγέ
τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;».

Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε με αυτό τον (τουλάχιστον πρωτότυπο) τρόπο να στείλει μήνυμα τον πρώην πρωθυπουργό πως επέλεξε λάθος “τερέν” πηγαίνοντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ (σ.σ. στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά) για να κάνει την πολιτική του παρέμβαση.

Στην πολιτική του παρέμβαση, νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε συνεργασία όλων των προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων «πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από ηγεμονισμούς και εκλογικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να έχει το κόμμα, είπε πως ναι μεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά να μη γίνεται «ουρά» κανενός! «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πάντα μπροστά και να συνενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο όμως προοδευτικό πρόσημο. Δε μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμίας δεξιάς και αριστερής συντήρησης», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ώρες μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε απάντηση στον προκάτοχό του, πως το διακύβευμα ουσιαστικά είναι η Ελιά.

«Στοίχημα ευρωεκλογών είναι κυβερνητική σταθερότητα και στοίχημα σταθερότητας είναι η Ελιά», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως «μετά τις εκλογές πρέπει να πιεστούν όλοι όσοι κινούνται στη σοσιαλδημοκρατία να έλθουν στην Ελιά. Η παράταξη μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί σε πλήρη συνεργασία, είναι κρίμα για την παράταξη να δίνει την εικόνα της εσωτερικής αμφισημίας». Πρόσθεσε δε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται ούτε υποστέλλει τις σημαίες του».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου περί προοδευτικού προσήμου. «Πόσο πιο καθαρό προοδευτικό πρόσημο είχε η τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από την αντίστοιχη του 2011 (επί Λουκά Παπαδήμο) με ΠΑΣΟΚ, – Νέα Δημοκρατία – ΛΑΟΣ».

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα όσα είπε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ήταν άκρως λακωνικός, με τις απαντήσεις που έδωσε να θεωρούνται… κοφτές!

Ερωτηθείς για τη δήλωση Παπανδρέου πως το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμίας δεξιάς και αριστερής συντήρησης, η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν: «Ναι, βεβαίως, το ίδιο λέω κι εγώ».
Λιτή και η απάντηση στην ερώτηση αν τον ενόχλησε η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού: «Όχι δε με ενοχλεί τίποτα, εμείς κοιτάμε το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες, όλα τ’ άλλα είναι αστεία».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποδοχή ηγέτη για τον Παπανδρέου στον Ιανό: «Παπανδρέου, Παπανδρέου» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε μόλις ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στο βιβλιοπωλείο

Ποιός περίμενε τον Γ. Παπανδρέου στον Ιανό; – ΦΩΤΟ

Δυσαρέσκεια και εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τη “σύμπραξη” Παπανδρέου – ΔΗΜΑΡ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ από την κοινή εμφάνιση Παπανδρέου Κουβέλη – ”Λάθος του που πηγαίνει στο βιβλίο της πρώην διορισμένης συνεργάτιδάς του”

Κουβέλης: Ο Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για προσχώρηση τη ΔΗΜΑΡ

Τι απαντά η Μ. Κοππά για την πρόσκληση σε Παπανδρέου και Κουβέλη

Ο Γιώργος Παπανδρέου πριονίζει την Ελιά; – Στα κάγκελα το ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε