Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βουλή: Διακόπηκε η συνεδρίαση για το ασφαλιστικό! Επεισόδια με τους χρυσαυγίτες! Έβγαλαν έξω τον Λαγό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ξέφυγε η κατάσταση μέσα στο κοινοβούλιο!
– Κλήθηκαν οι φρουροί της Βουλής για να βγάλουν έξω τον Γιάννη Λαγό
– Όλα άρχισαν από τον άγριο καβγά του Πάνου Σκουρλέτη με τον Χρήστο Παππά
– Ο Χρήστος Παππάς ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας!
– Ο υπουργός Περιβάλλοντος του απάντησε σε έντονο ύφος με αποτέλεσμα να αρχίσει το… σόου από τους χρυσαυγίτες
– “Υποστηρίζετε τα κρεματόρια ! Ενέχεστε σε δολοφονίες”, είπε στον Χρήστο Παππά που ήταν εκτός εαυτού
– ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή με πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Φωνές, βρισίδια με την κατάσταση να ξεφεύγει, τον Γιάννη Λάγο να αποβάλλεται και τη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να διακόπτεται άρον άρον!

Μετά τον άγριο καβγά του Πάνου Σκουρλέτη με τον Χρήστο Παππά, ο δεύτερος πήρε τον λόγο απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος: “Απευθύνθηκε προς εμένα με χαρακτηρισμούς που επέτρεψε ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος δεν τήρησε την ιδεολογία και την κοινοβουλευτική πράξη. Σας τους επιστρέφω… Εσείς πουλάτε προστασία, κυριολεκτικά, σε μαγαζιά και συγκεκριμένα στο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον πάτε στο 4%. Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις, λέει ο λαός. Εσείς επισκέπτεστε εγκληματίες που έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία. Οι δικηγόροι σας προστατεύουν τους αντιεξουσιαστές. Εσείς καπηλευθηκατε το σύσθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Εσείς βγάζετε σπυριά, στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Τα ‘χετε χαμένα και αυτό σας οδηγεί σε λάθος τακτικές. Χαρά μας να επαναλάβετε το σημερινό σας ατόπημα”.

Όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Λαμπρούλης, ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα ο Γιάννης Λαγός, οι βουλευτές της ΧΑ έκαναν αλυσίδα για να μην μπορούν οι άνδρες ασφαλείας της Βουλής να τον πάρουν έξω.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και με παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που καθόταν στα έδρανα, είπε πως ορθώς έχει πράξει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Λαμπρούλης και ζήτησε να διαγραφούν όσα ειπώθηκαν μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των βουλευτών της ΧΑ απ΄ τα πρακτικά και να αποχωρήσει ο βουλευτής για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Ο Λαγός παρακινούμενος από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ αρνείται να βγει ενώ η δεύτερη πρόταση του Βούτση ήταν να δοθεί ένα λεπτό στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΧΑ, Χρήστο Παππά να τοποθετηθεί και μετά να εξέλθει ο αποβληθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη ΧΑ που ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση και η τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου να γίνει εντός των πρακτικών.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αρνούνταν να εγκαταλείψουν την αίθουσα κι έτσι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης πήγε στα έδρανα της ΧΑ για να βρει λύση, αλλά δεν καρποφόρησε η προσπάθεια αυτή. Έτσι, λίγο μετά ο προεδρεύων διέκοψε για 15 λεπτά.

Όλα άρχισαν όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών, καλώντας τον υπόδικο Χρήστο Παππά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα νυχτερινό μαγαζί.

Ο κ. Σκουρλέτης αντέδρασε στον ισχυρισμό του Χρήστου Παππά ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έχει “γνήσιους Έλληνες” αλλά και στον προκλητική αναφορά του ότι το κόμμα του είναι κατά της βίας!

“Δεν μπορούν οι υμνητές της δικτατορίας να εμφανίζονται με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού ο Χρήστος Παππάς και να αρχίζει να φωνασκεί από τα έδρανα. «Υποστηρίζετε τα κρεματόρια ! ενέχεστε σε δολοφονίες !» είπε στον κραυγάζοντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Περιβάλλοντος και ξεκαθάρισε ότι «οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της Δημοκρατίας».
Τελικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα ύστερα από σχετική προτροπή και του προεδρεύοντα της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου.

 ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε