Πολιτική

Άδωνις: Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία – ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαβεβαίωση οτι δεν θα απολυθεί κανείς απο το χωρο της Υγείας καθώς “υπάρχουν μεγάλα κενά” έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Υγείας είπε οτι σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, και δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.

Επίσης τόνισε οτι “όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τοποθέτηση”.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρόκειται αιφνιδιάσει κανέναν και πρόσθεσε ότι, αφού επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να “συνεννοηθούν πλήρως”.

Tα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

Σχετικά με τις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι “υπάρχουν νοσοκομεία, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές, τόσο για καλύτερες παροχές υγείας, όσο και για εξοικονόμηση χρημάτων” και αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων. Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.

Σημείωσε, επίσης, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε

Ψάχνουν τη “χρυσή τομή” για τους δημοτικούς αστυνομικούς – Task force θα βρει πού θα “κινηθούν”

Ομάδα εργασίας αναλαμβάνει την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με Βενιζέλο και υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κουτσούμπας: “Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο ή να καταψηφιστεί…”

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 27
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
21