Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται ειδικό ΕΣΠΑ για την εστίαση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη διαδικασία της έγκρισης βρίσκεται το ειδικά εστιασμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και πρόσθεσε ότι θα αφορά στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους

«Ειδικό πρόγραμμα για την εστίαση»

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί – συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν – θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους.

Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά.  Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά».

Λαϊκές αγορές και ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σε αυτή τη δραστηριότητα, ο υπουργός σημείωσε ότι:

«Ακόμα το νομοσχέδιο αυτό είναι υπό διαβούλευση. Το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους.  Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα.

Ως υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90