Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται ειδικό ΕΣΠΑ για την εστίαση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη διαδικασία της έγκρισης βρίσκεται το ειδικά εστιασμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και πρόσθεσε ότι θα αφορά στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους

«Ειδικό πρόγραμμα για την εστίαση»

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί – συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν – θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους.

Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά.  Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά».

Λαϊκές αγορές και ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σε αυτή τη δραστηριότητα, ο υπουργός σημείωσε ότι:

«Ακόμα το νομοσχέδιο αυτό είναι υπό διαβούλευση. Το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους.  Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα.

Ως υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 124
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 187
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 10
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7