Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Ευλύγιστος σαν την Κομανέντσι ο Καμμένος!

Άδωνις Γεωργιάδης: Ευλύγιστος σαν την Κομανέντσι ο Καμμένος!
Φωτογραφία: Πέτρος Χόντος

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκινώντας τον προεκλογικό του αγώνα στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. Ομιλήτρια στην εκδήλωση και η Ιωάννα Καλαντζάκου.

Την έναρξη του προεκλογικού τους αγώνα, ως υποψήφιοι στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, κήρυξαν και επίσημα ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ιωάννα Καλαντζάκου. Στο κατάμεστο Politia Tennis Club, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αλλά και δεκάδες βουλευτές και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι Γιάννης Βρούτσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, και Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Καθαρό μυαλό και Τσίπρας δεν πάνε μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος παρομοίασε τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εμβόλιο. «Ελπίζω να κρατήσει για πολλά χρόνια και να μείνουμε μακριά από την Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας σκότωσε την Αριστερά. Αυτό που κέρδισε η Αριστερά μετά τον Εμφύλιο, σε 40 χρόνια, ο κ. Τσίπρας κατάφερε να το γκρεμίσει σε τέσσερα. Αλλά εμείς, τον ευχαριστούμε γι’ αυτό το δώρο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημερινή υπερψήφιση της Βασιλικής Θάνου για τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τη Χρυσή Αυγή, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα, είναι η καλή Χρυσή Αυγή που συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ότι δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη του αδυναμία» τον κ. Σαμαρά, αλλά και τον… Πάνο Καμμένο, στον οποίο αναφέρθηκε με εμφανή σκωπτικό τόνο, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως «ευλύγιστο, με το σώμα της Κομανέτσι» εξαιτίας της ικανότητας που έχει – όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης – ν’ αλλάζει διαρκώς τις θέσεις του.

Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος: «Μας πονάει αυτό με τη Μακεδονία. Δεν θέλουμε να δούμε ούτε σύνθετο όνομα ούτε τίποτα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, συντασσόμενος με τη θέση του κόμματός του που δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.

Καλαντζάκου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την χώρα

Στην ομιλία της, η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου υπογράμμισε τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που ανέκοψε τη σταθεροποίηση της χώρας και την είσοδό της σε αναπτυξιακή τροχιά, την οποία είχε επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Η κ. Καλαντζάκου αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, την παροχολογία χωρίς αναπτυξιακή πολιτική, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τη γενικευμένη ανομία και το κλίμα ακραίας πόλωσης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία. Στη συνέχεια, η κ. Καλαντζάκου ανέπτυξε τους έξι βασικούς στόχους, που θα επιδιώξει η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα και την ευημερία.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις