Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης στο BBC: Η άποψη Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι η γνώμη 11 εκατ. Ελλήνων

Άδωνις Γεωργιάδης στο BBC: Η άποψη Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι η γνώμη 11 εκατ. Ελλήνων
Eurokinissi

Την απόφαση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο BBC.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «World at One» του Radio 4 του BBC, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για μία «κακή ημέρα» στις σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η άποψη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε:

«Δεν θα ήθελα να παρέμβω στα εσωτερικά σας. Δεν θα ήταν ευγενικό. Θα πω όμως ότι ήταν μια άσχημη μέρα. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός σας όταν το σκεφτεί ξανά, θα καταλάβει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο ο ελληνικός λαός το επανεξέλεξε και το τίμησε ξανά με την εμπιστοσύνη του. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής: αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη δική του γνώμη αλλά τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις