Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αγάπη μόνο” ο Τσίπρας με Μέρκελ – Γιούνκερ! [pics]

“Αγάπη μόνο” ο Τσίπρας με Μέρκελ – Γιούνκερ! [pics]

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ “δείχνουν” ξεκάθαρα αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι “απέναντι” στην Ελλάδα.

Αυτό το έκανε ξεκάθαρο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε ως παρατηρητής, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. Στην τοποθέτησή του, λοιπόν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Σόιμπλε, χωρίς μάλιστα να αναφέρει καν το όνομά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ακραίους κύκλους που θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης, χαρακτήρισε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας το να δίνει παροχές από την υπαραπόδοση των εσόδων και κατηγόρησε εκείνους που θέλουν “πάγωμα” των μέτρων για το χρέος πως παραβιάζουν τη συμφωνία!

Κι αν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι ο “εχθρός”, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μοιάζει να είναι ο “σύμμαχος”. Ρεπορτάζ – βόμβα του MNI περιγράφει το “πάγωμα” των μέτρων για το χρέος ως ένα είδος πραξικοπήματος από Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε, ενώ η Κομισιόν (σ.σ. δηλαδή ο Γιούνκερ) είναι υπέρ των παροχών που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμά του.

Το καλό κλίμα, πάντως, μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα – Γιούνκερ αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ εξίσου καλό μοιάζει να είναι και μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε τις φωτογραφίες

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε