Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άγρια και ανούσια μονομαχία για τη διαπλοκή! Α. Τσίπρας: Καμία offshore στην Αυγή – Εκλογές το 2019 – Μητσοτάκης: Είστε χυδαίος, ψεύτης και ανίκανος

Άγρια και ανούσια μονομαχία για τη διαπλοκή! Α. Τσίπρας: Καμία offshore στην Αυγή – Εκλογές το 2019 – Μητσοτάκης: Είστε χυδαίος, ψεύτης και ανίκανος

– Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε με νόημα γιατί λείπουν από τη συζήτηση, Σαμαράς, Καραμανλής και Μεϊμαράκης
– Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω τρία πτυχία και έχω εργαστεί ενώ εσύ δεν έχεις κολλήσει ούτε ένσημο
– “Σφαγή” ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και την Όλγα Γεροβασίλη για τον νεκρό blogger Galaxyarchis
– Η Φώφη Γεννηματά τον κατηγόρησε για “τσάμπα μάγκα” – “Τελειώνει οριστικά η προστασία της Α κατοικίας από τους πλειστηριασμούς”
– Δ. Κουτσούμπας; Προκλητικός και σκανδαλώδης ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens
– Ο Β. Λεβέντης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα αντί να κόψει το ΕΚΑΣ να κόψει τις συντάξεις των πλουσίων

Με σκληρές εκφράσεις και σε υψηλότατους πολιτικούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χωρίς ωστόσο κανείς από τους πολίτες που είχαν το κουράγιο να την παρακολουθήσουν να γίνονται σοφότεροι.

Η κουβέντα πραγματοποιήθηκε σε υψηλότατους τόνους ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν έλειψαν και οι περιφερειακές αντιπαραθέσεις κυρίως με τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με πλήθος βουλευτών να επιθυμούν να του απαντήσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για το δάνειο του “Κήρυκα Χανίων” όσο και για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς η κριτική του επικεντρώθηκε σε αυτά τα δύο ζητήματα. Περισσότερο στοχευμένη στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η δευτερολογία του πρωθυπουργού.

Για την «ταμπακιέρα», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το σκάνδαλο της Siemens, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως δεν απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που είχε απευθύνει, αντιθέτως ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης “περιορίστηκε να διαβάσει την ομιλία που του είχαν γράψει”. Επιπροσθέτως, συνέχισε, ο αντίπαλός του δεν βάζει καν τη λέξη «σκάνδαλο» στην υπόθεση της Siemens, ενώ τον ρώτησε αν θα βάλει πλάτη στη διαπραγμάτευση με την εταιρεία.

«Δεν απαντήσατε για την Siemens, όπως δεν απαντήσατε και για τον ‘Κήρυκα Χανίων’», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας του να πάρει θέση σε σειρά ζητημάτων, όπως: Αν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από «το φίλο σας, τον κ. Χριστοφοράκο». Αν υπήρχε η «ταρίφα» του 2% προς τα δύο κόμματα. Αν είχε πολύχρονη φιλία (ο Κυρ. Μητσοτάκης) με τον κ. Χριστοφοράκο.

Ο πρωθυπουργός έφερε και άλλα παραδείγματα δήθεν αποκαλύψεων, όπως είπε. Τέτοια παραδείγματα είναι η διαμάχη Κατρούγκαλου με την εφημερίδα «Το Βήμα» και πώς ανασκεύασε η εφημερίδα, αλλά και η off shore τάχα, της εφημερίδας «Η Αυγή». Η off shore δεν βρέθηκε, γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται. Είναι μια νομιμότατη εταιρεία, με έδρα την Κύπρο, υποστήριξε. Συνεπώς, «άνθρακες και αυτός ο… θησαυρός», κατέληξε στο σημείο αυτό.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Μιλώντας για το τηλεοπτικό τοπίο, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως δεν θυμάται ποια θέση είχε πάρει ο Κυρ. Μητσοτάκης ως βουλευτής της ΝΔ στην υπόθεση του βασικού μετόχου, αλλά, αναγνώρισε, «δεν είναι εύκολο να τους έχεις όλους απέναντι, να διαστρεβλώνουν τα πάντα». Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δέχεται επίθεση από παλιούς και νέους καναλάρχες. Αλλά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Θα πάμε μέχρι τέλους». Και, απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους είπε: «Δεν αντέχετε ούτε ενάμιση χρόνο χωρίς καρέκλα». Απευθυνόμενος όμως και σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, έθεσε το ερώτημα αν «οι κύριοι που βγαίνουν τώρα στις πρωινές εκπομπές, είχαν αντιληφθεί ότι ο τόπος δεινοπάθησε επί 5 χρόνια; Υποκρισία».

Αναλυτικός στο θέμα των πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία ανά έτος: 52.000 το 2009, τέσσερις χιλιάδες λιγότερες το 2010, 44.100 το 2011. Επίσης, 26.000 το 2012, 19.000 το 2013 και 16.000 το 2014. Αλλά, ούτε μία το 2015 και 500 το 2016. Και αφού προστατεύθηκε το 98% της α’ κατοικίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως μετά την προστασία των κατοικιών από τις τράπεζες, τώρα η πολιτεία οφείλει να προστατέψει και αυτές που κινδυνεύουν εξαιτίας χρεών προς το Δημόσιο.

Για τη Δικαιοσύνη

Ένα θέμα που ήταν ψηλά στην δευτερολογία του πρωθυπουργού ήταν το θέμα των επιχειρούμενων, όπως υποστήριξε, παρεμβάσεων της αντιπολίτευσης στο έργο της Δικαιοσύνης. «Οι δικαστικοί λειτουργοί υφίστανται μπούλινγκ», προβλέποντας ωστόσο ότι δεν θα επηρεαστούν εκείνοι. Και επικαλούμενος το Σύνταγμα, ανταπάντησε ότι το μισθολογικό θέμα των δικαστικών –που απασχόλησε στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Δικαιοσύνης- δεν είναι αμιγώς συνδικαλιστικό, αλλά θεσμικό. Αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, συμπλήρωσε.

Αλλά και η φράση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, συνιστά επίσης Συνταγματική επιταγή, σημείωσε ο πρωθυπουργός αλλά, «ό,τιδήποτε έχει σχέση με το λαό το έχετε ξεχάσει, ακόμη και αν έχει σχέση με το Σύνταγμα», κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη.

Εν κατακλείδι, στη χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, από τη μια αυτή της διαφθοράς και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου που παλεύουν για την ανασυγκρότησή του και την ισονομία. «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα τα καταφέρουμε», υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Καταπέλτης με βαριές εκφράσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ψεύτη», «χυδαίο» και «ανίκανο» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας στη δευτερολογία του στη Βουλή σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Αυτό που χαρακτήρισε την σημερινή σας παρουσία ήταν η χυδαιότητα του λόγου σας που είναι επιβεβαίωση της ενοχής σας και της πολιτικής σας κατάρρευσης.

Οι πολίτες μας γνωρίζουν και είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πολιτικός της χώρας…Πολύ σύντομα θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αν θα σταματούσε τη φορολόγηση των πολιτών και τις αποκρατικοποιήσεις και αν είχε υποσχεθεί πως κανένα σπίτι δεν θα πήγαινε στα χέρια τραπεζίτη.

«Τώρα για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών, στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου βγαίνουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες. Αυτή είναι η δική σας κληρονομιά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για τα δάνεια που έχει λάβει η ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται καθώς η χώρα έχασε 25 δισ. ευρώ από τους δικούς του χειρισμούς και τους χειρισμούς Βαρουφάκη.

Μάλιστα επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διενεργήσει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα ενώ ζήτησε να μάθει αν ο ΣΥΡΙΖΑ στα δάνεια που έχει πάρει, έχει δώσει εμπράγματες εγγυήσεις.

Για σκάνδαλο Siemens και το δάνειο του Κήρυκα Χανίων

«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Ζίμενς. Το ερώτημα είναι τί έκανε η δικιά σας η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη. Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εμείς αυτόν πετύχαμε. Αν δεν σας αρέσει να τον αλλάξετε. Γιατί δεν το έχετε κάνει ακόμα;» είπε διαψεύδοντας πως η Ζίμενς χάρισε στον ίδιο ένα τηλεφωνικό κέντρο. «Κανείς δεν μου χάρισε τηλεφωνικό κέντρο. Πληρώθηκαν όλα. Σταματήστε την καραμέλα της ψευτιάς» είπε ενώ σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για το δάνειο που έχει λάβει ο ίδιος και ο πατέρας του για τον Κήρυκα Χανίων «Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Το δάνειο έχει την προσωπική εγγύηση ενός τέως πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση ενός ακινήτου μεγάλης αξίας. Αλλού να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε τα στον κ. Καλογρίτσα που έπαιρνε δάνεια από την Αττικής χωρίς καμία εγγύηση» είπε χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ΜΜΕ την υπόθεση του ΑΛΤΕΡ. «Δεν είπατε καμία κουβέντα για τον κ. Κουρή. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Αλτερ. Δεν κάνατε τίποτα. Είστε το αγαπημένο παιδί του Αυριανισμού. Είστε πιο παλιό από το παλιό. Μην μας κουνάτε το χέρι» τόνισε ενώ επεσήμανε πως το κανάλι του κ. Κοντομηνά φιλοξενούσε τον κ. Λαζόπουλο τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον «χυδαιότερο και μεγαλύτερο προπαγανδιστή.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία του προέδρου της ΝΔ.

«Δεν περίμενα ότι θα είστε τόσο χυδαίος. Καταλαβαίνω ότι έχετε απέναντι έναν αντίπαλο που έχει δρομολογήσει μια μεγάλη ανατροπή. Την ώρα που ο κ. Αλαβάνος σας έδινε το κόμμα εγώ έδινα τη δική μου μάχη πως έχω το δικό μου στίγμα και πως είμαι πολιτικά αυτόνομος. Εγώ εκλέχθηκα από 450 χιλιάδες πολίτες. Εγώ όταν πήρα 3 πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια εσείς θέλατε μια δεκαετία να τελειώσετε το Μετσόβειο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χυδαία αντιπολίτευση ο ίδιος αγωνιζόταν μέσα στο υπουργείο που είχα αναλάβει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια. «Εσείς είστε ο επικεφαλής της αλλόκοτης συμμαχίας ριζοσπαστικής αριστεράς και μίας λαϊκίστικης δεξιάς.

Ανεβήκατε με τη λάσπη και πέφτετε μέσα στη λάσπη. Εγώ δεν θα σας ακολουθήσω. Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας…Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω… Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε