Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον Νίκο Βούτση και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Άγριος καυγάς ανάμεσα στον Νίκο Βούτση και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση και των βουλευτών της ΝΔ στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.

Αιτία; Η προσωπική αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ότι ήταν συνεργάτης του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου και η επιμονή του γαλάζιου βουλευτή να απαντήσει ευθύς αμέσως επί προσωπικού.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απάντησε στον κ. Βασίλη Οικονόμου, που ζήτησε επιτακτικά το λόγο, ότι για να μην παρεκτραπεί η συζήτηση από το επίπεδο των πολιτικών αρχηγών, το λόγο έχουν ζητήσει επί προσωπικού 8 υπουργοί και βουλευτές για προσωπικές αναφορές που δέχθηκαν. Και ο λόγος θα τους δοθεί αμέσως μετά τον πρώτο κύκλο τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών και των δύο υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αυτό δεν άρεσε στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου λέγοντας πως θέλει να απαντήσει τώρα για να μην αιωρούνται οι κατηγορίες του Πάνου Καμμένου. Τι θα καταλάβει ο κόσμος εάν απαντήσω μετά από ώρες… Ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι ο λόγος επί προσωπικού δίνεται άμεσα…

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στο σχεδιασμό του λέγοντάς του πως “μην διαμαρτύρεστε γιατί χάνετε το δίκιο σας και δεν θα σας δοθεί ο λόγος… εγώ διευθύνω τη συζήτηση, δεν θα την διευθύνουμε μαζί… σας είπα ότι επί προσωπικού έχουν ζητήσει το λόγο άλλοι 8 δεν είστε ο μόνος… Έχουν ζητήσει οι υπουργοί Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Γεροβασίλη για αυτά που ακούστηκαν για αυτούς…. Και δεν τους έδωσα τον λόγο εκείνη την στιγμή για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της προημερησίας συζήτησης…”.

Οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα με τους Βασίλη Κικίλια και Θανάση Δαβάκη να έχουν έντονο διάλογο με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σημειώνοντάς του ότι ο τρόπος διεύθυνσης της συζήτησης περιγράφεται από τον ΚτΒ και όχι από το όπως “εσάς σας αρέσει…”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταλόγισε στους βουλευτές της ΝΔ ότι αντιδρούν γιατί η ώρα είναι 8 παρά… υποννοώντας ότι δημιουργούν επεισόδιο για τα τηλεοπτικά δελτία, προκαλώντας νέο γύρο διαμαρτυριών από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επεισόδιο κράτησε περίπου δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης να περιμένει να λήξει η διελκυστίνδα μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του Προέδρου της Βουλής για να ξεκινήσει την πρωτολογιά του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε