Πολιτική

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη – Εξετάζεται η φορολόγηση υπερκερδών ή πλαφόν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αναλάβει δράση αναφορικά με το αυξημένο κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς οι τιμές παραμένουν στα ύψη παρά το γεγονός πως έχουν πέσει οι τιμές των καυσίμων.

Αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας ενώ το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοπλόων.

Στόχος είναι να διερευνηθεί σε βάθος τον λόγο που οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι τόσο υψηλές καθώς τόσο το κόστος των καυσίμων όσο και ο πληθωρισμός στον κλάδο έχουν μειωθεί και αν το αν υπάρχουν στην αγορά πρακτικές αισχροκέρδειας.

Τι μέτρα εξετάζονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι η φορολόγηση των υπερκερδών ή πλαφόν στο περιθωρίου κέρδους με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είχε τονίσει πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων. Ναι το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λιβάνιος για Κασιδιάρη: «Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει αν δικαιούται να συμμετάσχει στις εκλογές»
Ο πρώην βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καταδικασθείς πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξης για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική
Ηλίας Κασιδιάρης
Μιλένα Αποστολάκη σε Κυριάκο Πιερρακάκη για τις «εισπρακτικές»: «Γιατί η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου;»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει καθυστερήσεις στην εφαρμογή της απόφασης 6/2026 του Αρείου Πάγου και ζητά πλήρη ενημέρωση των δανειοληπτών για οφειλές, τόκους και μηνιαίες δόσεις
Μιλένα Αποστολάκη