Δευτέρα, 26 Φεβ.
12oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτός ήταν ο λόγος που δεν παρέστη στη διαδικασία άρσης ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτός ήταν ο λόγος  που δεν παρέστη στη διαδικασία άρσης ασυλίας του

Ως “θετική εξέλιξη” χαρακτηρίζει την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, η δικηγόρος του, Ματίνα Μαλλά, καθώς -όπως τονίζει- ο Ευρωβουλευτής αναμένεται να κληθεί απο τις βελγικές αρχές για να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό, αλλά και για τη δικογραφία.

«Σε ορισμένα εκ των σημερινων δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι, σημαντικά θεωρούμε σημεία.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο, λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κύριου Γεωργούλη στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του», τονίζει η δικηγόρος Ματίνα Μαλλά.

Και συνεχίζει: «Σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε την άρση ασυλίας και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία απο το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου. Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κυρίου Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και δεν παραστάθηκε σήμερα κατά την διαδικασία.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειωθούν και τα εξής:
Ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.
Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου απο τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομενων στην δικογραφία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις