Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλέξης Γεωργούλης: Ο προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, αλλά και η ικανοποίηση για τα αντανακλαστικά του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα

Αλέξης Γεωργούλης: Ο προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, αλλά και η ικανοποίηση για τα αντανακλαστικά του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα

Η καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη που έγινε γνωστή τη Δευτέρα (17.04.2023) βάζει προφανώς σε μια νέα φάση τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το αφήγημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δημιουργία μίας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Μετά την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αμυνόμενος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για τα μέλη του και για το κοινό του, λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επενδύει πολιτικά σε αυτήν την υπόθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, μίλησε ανοικτά για το θέμα στην προεκλογική συγκέντρωση στο Λαύριο θέλοντας, προφανώς να κλείσει κάθε ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να πιστέψουν ότι ήταν η υπόθεση ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Αλλά για μας δεν υπάρχουν “ναι μεν αλλά” σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου ζήτησε από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει την έδρα μετά την απομάκρυνση του από το κόμμα.

Παρά το σοκ που έχει προκαλέσει η ιστορία σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε κομματικό επίπεδο υπάρχει ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε ζητήσει εξηγήσεις για τις φήμες που υπήρχαν από τον Αλέξη Γεωργούλη, με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τις διαψεύδει, δείχνει ακόμα ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Ακόμα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα της ευρωβουλής και είχαν ζητήσει να μάθουν εάν υπήρχε σχετική καταγγελία λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες αυτής της υπόθεσης, καθώς «αγγίζει» τον ιδεολογικό πυρήνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αγωνία υπάρχει και για το άνοιγμα που επιχειρεί όλο το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας προς τον κεντρώο χώρο, αφού πολλοί θεωρούν ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θα ενοχληθούν από αυτή την ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες μεγάλο άνοιγμα στο κέντρο λέγοντας: 

«Δεν απορρίπτουμε τους kεντρώους και kεντροδεξιούς πολίτες εμείς. Γνωρίζουμε ότι αισθάνονται ντροπή για αυτήν την κυβέρνηση. Διότι δεν κυβερνά ένα ιστορικό κόμμα αλλά μία οικογένεια που έχει μετατρέψει τη διακυβέρνηση σε ανώνυμη εταιρεία».

Προφανώς γκρίνιες υπήρχαν στο ΣΥΡΙΖΑ και για την επιλογή του Αλέξη Γεωργούλη για την ευρωβουλή, καθώς όπως αποδεικνύεται κατέληξε ιδιαίτερα προβληματική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις