Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: H ομιλία στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: H ομιλία στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε απόψε στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας έχουν μία και μοναδική στόχευση, όπως ξεκαθάρισε στην ομιλία του κατά την έναρξη της προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Να φύγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.

Ως εκ τούτου, η προεκλογική περίοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινά στις 7 Ιουλίου με την συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές. Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και την απομάκρυνση της κυβέρνησης της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη-όπως είπε- ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες. Γιατί πολλές φορές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες μαραζώνουν οι άνθρωποι». Πρόσθεσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μάς αναλογεί. Είμαστε πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά, γιατί μάθαμε από τα λάθη μας, είμαστε πιο ταπεινοί γιατί ξέρουμε καλά ότι οι καρέκλες της εξουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς δεν είναι καρέκλες πολυτέλειας, ανάπαυσης και επίδειξης αλλά θέσεις μάχης για τα συμφέροντα του λαού και πιο έτοιμοι γιατί γνωρίζουμε τί ακριβώς θέλουμε να κάνουμε μέσα από τη βαθύτατη προγραμματική μας επεξεργασία».

Αναλύοντας τον σχεδιασμό για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα: «Όχι να αυξήσουμε το ποσοστό μας. Να νικήσουμε έστω και με μία ψήφο, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την Προοδευτική κυβέρνηση και θα αποτρέψει τις διπλές κάλπες» είπε και κάλεσε στελέχη και μέλη του κόμματος «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη». Η ομιλία του εμπεριείχε επίσης σαφή μηνύματα και προς το εσωτερικό του Κουμουνδούρου καθώς επέμεινε ότι «δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και αστερίσκοι, ούτε δεύτερες σκέψεις και αναβολές ή εσωστρέφεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης αποτελεί τέκνο της ανάγκης, όπως τέτοιο τέκνο ήταν για τους πολίτες η πρώτη φορά αριστερά το 2015 για να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις του Ζαππείου του Ιουλίου του 2019 λέγοντας πως το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία και η διεύρυνσή του δεν ήταν “μία εκφώνηση ευκαιρίας» καθώς και «η συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας ήταν όραμα, στρατηγική απόφαση και επιλογή ζωτικής συμμαχίας».

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε με σαφήνεια ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να διευρύνει τις γραμμές του και να ανοίξει τις πόρτες του. Να γίνει το κόμμα που θα εκφράσει τους πολίτες, ένα κόμμα ευρύχωρο και γερό που θα χωρά πολλούς και πολλές».

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του «να φυλάμε ως κόρη οφθαλμού την εσωκομματική δημοκρατία και την ενότητα». Έθεσε όμως ξεκάθαρα όρια και προϋποθέσεις καλώντας τα στελέχη ευθέως να αποφεύγουν την εσωστρέφεια και τις προσωπικές στρατηγικές.

Και περιέγραψε ποιο κόμμα δεν επιθυμεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Όχι ένα κόμμα που νομίζει ότι η ιστορία το περιμένει για να το δικαιώσει, όχι ένα κόμμα στραμμένο στον εαυτό του, όχι ένα κόμμα βαστάζο προσωπικών στρατηγικών, όχι ένα κόμμα φοβικό και αγκυλωμένο, όχι ένα κόμμα που θα μηρυκάζει τις ήττες του».

Πρόσθεσε πως η ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι βαριά, όμως «δεν φοβόμαστε την σκληρή αναμέτρηση που θα κριθεί από την οργανωτική ετοιμότητα και την πολιτική σοβαρότητα του κόμματος».

Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που πέρασε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εκτίμησε ότι «μπορεί να γίνουν ακόμη δυσκολότερες αν η κυβέρνηση της Δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη σαν να μην κατάλαβε τίποτα από όλα όσα πέρασε ο ελληνικός λαός, συνεχίζει απρόσκοπτα την εφαρμογή ενός σκληρά αντιλαϊκού προγράμματος που βάλει ευθέως εναντίον της εργασίας, εναντίον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εναντίον του δημόσιου συμφέροντος, εναντίον της κοινωνίας».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις