Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα σε… Τσακαλώτο και Παππά! Κόντρες για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα σε… Τσακαλώτο και Παππά! Κόντρες για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πιο κρίσιμη φάση των εσωκομματικών διεργασιών ενόψει του συνεδρίου της άνοιξης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος να κορυφώνονται. Στις κομματικές οργανώσεις επικρατεί αναβρασμός, καθώς η διαδικασία της διεύρυνσης αποδεικνύεται πιο δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση απ’ ό,τι φαντάζονται κάποιοι.

Η αντιπαράθεση των δύο τάσεων – προεδρικών και κομματικών -καθημερινά κλιμακώνεται καθώς κάποια στελέχη και από τις δύο πλευρές πυροδοτούν τις καταστάσεις με τις απόψεις αλλά και ενέργειες τους.

Έτσι, ενώ το θέμα της διεύρυνσης στην αρχή φαινόταν ως αυτονόητη εξέλιξη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα μοιάζει με δυσεπίλυτο πρόβλημα που σκιάζει την συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση έχει πάρει και προσωπικά χαρακτηριστικά με τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας.

Click4more Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση και το κείμενο «φάντασμα»

Η κριτική που γίνεται από τους κομματικούς στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για το θέμα της ΕΡΤ – ότι δεν αποτέλεσε το μοντέλο αντικειμενικής δημοσιογραφίας όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ- εκνευρίζει ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά.

Από την πλευρά, ο στενός  συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ασκεί κρητική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο γιατί εξ αιτίας του χάθηκε το timing της ανακοίνωσης των ευνοϊκών μέτρων για τους πολίτες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση. Έτσι όταν αυτά ανακοινώθηκαν έμοιαζαν με προεκλογικές παροχές και γι’ αυτό τα μέτρα δεν είχαν κανένα αντίκρισμα στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται να αμφισβητεί ακόμα και την τωρινή αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίστηκε να διαφωνεί με την ανάδειξη του θέματος της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των 12.000 ευρώ από τον Μάκη Βορίδη.

Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν από την άλλη ότι το θέμα αυτό είχε ιδιαίτερη απήχηση στους πολίτες, οι οποίοι το συνέδεσαν με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος την στιγμή που η χώρα βγαίνει από την στενωπό της κρίσης.

Click4more Φοβούνται εκλογές την Άνοιξη, «πάνω» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στην εσωστρέφεια στέλνοντας ωστόσο σαφή μηνύματα και στις δύο πλευρές. Απ’ τη μία θα ξεκαθαρίσει σε όσους αντιδρούν με την διεύρυνση και τάσσονται υπέρ της αριστερής καθαρότητας του κόμματος ότι η διαδικασία αυτή είναι μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη ωστόσο θα στείλει μήνυμα ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει  να είναι διαφανείς με σεβασμό στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα ο Γ. Δραγασάκης, ο Α. Μπαλτάς και ο Θ. Δρίτσας θα παραδώσουν το πόρισμα για τον απολογισμό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να ανοίξει την εσωκομματική συζήτηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις