Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Εμμονή του Βαρουφάκη το σχέδιο «Δήμητρα» – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Αλέξης Τσίπρας: Εμμονή του Βαρουφάκη το σχέδιο «Δήμητρα» – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Για τα δυο θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, το θέμα της ψήφου ανοχής, που έθεσε ο ίδιος, αλλά και την θέση του κ. Βαρουφάκη ότι μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες και να πάμε στο σχέδιο Δήμητρα απάντησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Φόρουμ των Δελφών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Για το νόμισμα πήρε αποστάσεις από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 λέγοντας: «Ο κ. Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία δεν απασχολεί την πραγματικότητα δεν αφορά την πραγματικότητα. Αφορά τις δικές του εμμονές.

Αυτές οι θέσεις και οι απόψεις για το νόμισμα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε καν συζήτησης. Και πρέπει να σας πω ότι δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης ούτε στις δύσκολες ημέρες του 2015 και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης».

Για το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης με ψήφο ανοχής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη αλλά έχει και υποχρεώσεις και ευθύνες.

Απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, είπε ότι αν υπολείπονται 5-10 βουλευτές, για να προχωρήσουμε μπροστά θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη, αν θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση ή αν θα ανοίξουν το δρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις