Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ένα 24ωρο χάους ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Αττική τις προηγούμενες 24 ώρες, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «βασικό υπεύθυνο του χάους».

«Ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών.  

Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα», τονίζει σε ανάρτησήν του Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως μόνο «μόνο οι υπουργοί του, παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κατώτερους των περιστάσεων. «Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», καταλήγει.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Μια γνωστή εδώ και πολλές ημέρες κακοκαιρία βρήκε για άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος ανοργάνωτο, απροετοίμαστο, ασυντόνιστο.

Κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας έκλεισαν στο πρώτο χιόνι και δεν άνοιξαν ποτέ.

Η Αττική Οδός μετατράπηκε σε παγίδα εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων, γιατί κανείς δε σκέφτηκε να απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο.

200 επιβάτες τρένου, μεταξύ των οποίων και τραυματίες από σύγκρουση, έμειναν για ώρες αβοήθητοι στο κρύο.

Χιλιάδες νοικοκυριά ξημερώθηκαν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Ένα εικοσιτετράωρο χάους για τη χώρα και ταλαιπωρίας για τους πολίτες της και ο κ. Μητσοτάκης, ο βασικός υπεύθυνος του χάους, απών.  

Λες και βρίσκεται αλλού, λες και κυβερνά άλλη χώρα.

Μόνο οι υπουργοί του, παίρνουν σβάρνα τα κανάλια για να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού.

Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων.

Δε μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά.

Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία.

Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο εξαφανισμένος Μητσοτάκης

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαφανισμένο και καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για το πρωτοφανές χάος.

«Σε δεκάδες δρόμους όλης της Αθήνας χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι εδώ και ατελείωτες ώρες χωρίς ούτε ένα μπουκάλι νερό.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των περίπου 5.000 οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων που είναι εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, από το Στρατό, ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση και δεν έχει φέρει ακόμα κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή 200 επιβάτες μεταξύ των οποίων και τραυματίες βρίσκονται στη μέση του πουθενά μετά από σύγκρουση τρένων, περιμένοντας δέκα ώρες βοήθεια χωρίς θέρμανση.

Ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βγάζουν τη νύχτα χωρίς ρεύμα και θέρμανση λόγω βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Μπορεί τα ενημερωτικά δελτία να κόπηκαν ως δια μαγείας από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά χιλιάδες συμπολίτες μας περνάνε αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, εξαιρετικά δύσκολες ώρες.

Καλούμε τον εξαφανισμένο εδώ και ώρες κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτό το χάος. Να δώσει εξηγήσεις για τη πρωτοφανή κατάρρευση του κράτους και ταυτόχρονα ένα στοιχειώδες σχέδιο για το πότε και πώς σκοπεύουν να βοηθήσουν τους χιλιάδες εγκλωβισμένους και εκτεθειμένους στη παγωνιά συμπολίτες μας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Τριαντόπουλος κατά Μαρίας Καρυστιανού: Χυδαία ψεύδη όσα είπε για «κρέατα προς μεταφορά» των θυμάτων στα Τέμπη
«Η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή, είναι, πλέον, πολύ κοντά και η Αλήθεια εκεί, θα λάμψει» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα»
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τα κειμήλια που επιστρέφονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα δεχθούμε αναγνώριση ξένης κυριαρχίας ή δανεισμό – Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται μαζί» - «Τα μνημεία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου, ούτε ως θύματα συγκυριών μεταγενέστερων της δημιουργίας τους»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
245