Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη σε φαρμακευτική με… αναφορά στη Novartis [vid]

Στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας CBL στην Πάτρα βρέθηκε την Τρίτη (06.02.2018) βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και δεν απέφυγε μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση της Novartis.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Πάτρα για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Νωρίτερα, επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρίας CBL (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών). Και εκεί έκανε αναφορά στην υπόθεση της Novartis, χωρίς όμως να την αναφέρει ονομαστικά.

[read4more]

«Αυτή εδώ η επιχείρηση, αυτή εδώ η φαρμακευτική βιομηχανία, αν και μέρα που είναι σήμερα μπορεί να μας κατηγορήσουν, να μας παρεξηγήσουν, εντούτοις δεν πρέπει να το φοβηθούμε και να το πούμε. Ότι πέρα από τις πολυεθνικές του φαρμάκου, οι οποίες, προφανώς δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει συλλήβδην όλες τις επιχειρήσεις, αλίμονο, αλλά υπάρχουν και αρνητικά και μάλιστα επίκαιρα (σ.σ. υπόθεση Novartis) πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, αρνητικά δρούσες επιχειρήσεις, πολυεθνικές στη χώρα μας. Πέραν όμως από αυτές, υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες οι οποίες αξιοποιούν ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων και εργαζομένων και παράγουν πλούτο. Και είναι εξαιρετικά καλές και ανταγωνιστικές», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Novartis

Η έξοδος από την κρίση

Ο πρωθυπουργός, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρίας και μίλησε με τους εργαζομένους, αναφέρθηκε στο τέλος του Μνημονίου και την πραγματική, όπως είπε, έξοδο από την κρίση.

«Μιλάμε για την έξοδο από την κρίση και είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα αυτό τον Αύγουστο του 2018 αλλά το πραγματικό τέλος της κρίσης θα μπορούμε να το έχουμε όταν οι Έλληνες ερευνητές τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα μπορούν να μείνουν εδώ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Φωτογραφία thebest.gr
Φωτογραφία thebest.gr

Σημείωσε αναφορικά με την έρευνα πως η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο ενίσχυσης. «Εμείς το έχουμε εντοπίσει ως ανάγκη και ως πρόβλημα, γι’ αυτό και ακόμα τις πολύ δύσκολες στιγμές του 2015 […] αυξήσαμε τον δημόσιο προϋπολογισμό για την έρευνα. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στο 1% του ΑΕΠ στην έρευνα -είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που δίνεται από την ίδρυση του κράτους και αυτό είναι μια πιστοποίηση ότι έχουμε κατανοήσει το πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω βαθιά πως κάθε ευρώ που δαπανάμε για την έρευνα επιστρέφεται στο διπλάσιο, ειδικά όταν η έρευνα βοηθά την παραγωγή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία thebest.gr
Φωτογραφία thebest.gr

«Η προοπτική του τέλους της κρίσης περνάει μέσα από την έρευνα και θέλει δρόμο πολύ, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, προς το καλύτερο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «η δυναμική της εταιρείας σας και η δυνατότητά της να κάνει προσλήψεις το πιστοποιεί αυτό», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 19
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12