Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Έμπνευση για όλους – «Μικρός λαός που πολεμά…»

Αλέξης Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Έμπνευση για όλους – «Μικρός λαός που πολεμά…»

Το δικό του μήνυμα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έστειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην Ουκρανία με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και δήλωσε πως η Επανάσταση των Ελλήνων αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλη την οικουμένη και «μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την 25η Μαρτίου:

«Η 25η Μαρτίου είναι έμπνευση και κίνητρο για όλες τις γενιές των Ελλήνων, αλλά και διαχρονικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της οικουμένης.

Μας διδάσκει πως ακόμη κι ένας μικρός λαός είναι ικανός να νικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, όταν στη σημαία του γράφει την απόφαση Ελευθερία ή Θάνατος.

 

Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, και με ενεργές απειλές για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο οδικός χάρτης της μνήμης, όπως τον χάραξε το ‘21 και τον απεικόνισε ο Γιάννης Ρίτσος:

Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού στον κόσμο!»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις