Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Αποκλειστικός υπεύθυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας για αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Αποκλειστικός υπεύθυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών στην χώρα μας εξ αιτίας του τέταρτου κύματος του κορονοϊού .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του για διακομματική αντιμετώπιση του θέματος συγκάλεσε χθες εκτάκτως το Πολιτικό Κέντρο προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στο θέμα αυτό αλλά και την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό που θα κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το νέο κύμα της πανδημίας που έρχεται με σφοδρότητα και βρίσκει τη χώρα πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, φέρει τη πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Την ώρα που η πανδημία πλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεγχόμενη, η Ελλάδα καταγράφει δραματικά αρνητικά ρεκόρ με σχεδόν 5.500 κρούσματα και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού και στην πορεία του εμβολιασμού».

«Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να κηρύττει το τέλος της πανδημίας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί όπως είπε το νέο κύμα της πανδημίας την βρήκε ξανά απροετοίμαστη.

«Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το έκανε.

Είχε έναν χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, δεν το έκανε.

Το μόνο που έκανε είναι ανά τρεις μήνες να κηρύττει το τέλος της πανδημίας, να πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορωνοϊό, ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης στους πολίτες και απαξιώνοντας πλήρως τους επιστήμονες».

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Σε ότι αφορά την πρόταση που κατέθεσε για διακομματική αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε :
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, για τρίτη φορά σε έναν χρόνο τίναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος.

Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία του αλλά και το έλλειμμα κατανόησης της κρισιμότητας των στιγμών.

Συνεπώς η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά».

«Ο μόνος που έχει απαξιώσει τους επιστήμονες είναι ο πρωθυπουργός»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν έμφαση στα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Οκτώβρης έκλεισε με  1.110 θανάτους και 421 διασωληνωμένους, ενώ την Δευτέρα έσπασε για πρώτη φορά το αρνητικό ρεκόρ των 5.000 κρουσμάτων.

Ακόμα επισημαίνουν ότι  η πληρότητα στις ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90%, ενώ ο εμβολιασμός έχει βαλτώσει κάτω από το 60%, με  27% των άνω των 80 να μην έχουν εμβολιαστεί (τελευταίες θέσεις της ΕΕ).

«Ενδεικτικό του τι έρχεται είναι ότι πέρυσι, που η χώρα βίωσε το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς, την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου καταγράφηκαν 1.211 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας είχαμε 114 διασωληνωμένους  ανέφεραν χαρακτηριστικά».

Απαντώντας μάλιστα στα όσα λέει η κυβέρνηση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας απαξιώνει τους επιστήμονες προτείνοντας μια νέα επιτροπή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν  «Η  χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην πανδημία και ο πρωθυπουργός   λαμβάνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες με μοναδικό κριτήριο το πολιτικό και μικροκομματικό όφελος. Ο ίδιος εξάλλου κήρυξε για πολλοστή φορά το τέλος της πανδημίας, έστειλε μήνυμα χαλάρωσης με τις μάσκες και στους εμβολιασμένους λες και αυτοί δεν νοσούν, χωρίς καμία έγκριση από τους επιστήμονες.

Ο μόνος που έχει απαξιώσει τους επιστήμονες είναι ο ίδιος και οι υπουργοί του, που απλά τους ανακοινώνουν τα μέτρα που θα λάβουν, αν δεν τα μαθαίνουν και δημοσιευμένα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις