Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: «Καρφιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κύμα ακρίβειας και το ηλεκτρικό ρεύμα

Αλέξης Τσίπρας: «Καρφιά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κύμα ακρίβειας και το ηλεκτρικό ρεύμα

Επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ανατιμήσεις στην αγορά και τη νέα – υψηλότερη – τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος

Από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ανεύθυνες και εγκληματικές» τις πρακτικές της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας του ρεύματος. Στο πλαίσιο συναντήσεων με παραγωγικούς φορείς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και με φόντο την 85η ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας ξεδίπλωσε μερικές από τις κινήσεις του κόμματός του για την ελάφρυνση του κοινωνικού ιστού από τις πληγές της πανδημίας, εξαπολύοντας, παράλληλα, αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για άμεσα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, διαγραφή χρεών τόκων και προσαυξήσεων, καθώς και αποπληρωμή σε 120 δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την επέλαση της πανδημίας, ενώ έκανε λόγο για «εγκληματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην ακρίβεια του ρεύματος».

«Σε λίγες ημέρες θα σημειωθεί 50% αύξηση στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ. Για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ρύθμιση ΡΑΕ, όπως και πάγωμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Χωρίς τη ρύθμιση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα αυξήσεων», σημείωσε ο ίδιος.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις