Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας κατά κυβέρνησης: Μέσα στην ακρίβεια μετατρέπει τις λαϊκές σε σούπερ μάρκετ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Την κατηγορεί ότι διαλύει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών και τις μετατρέπει σε σούπερ μάρκετ.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, «σε μία περίοδο που περνά πολύ δύσκολα ο μέσος Έλληνας και το κάθε νοικοκυριό ζορίζεται, η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών», μετατρέποντάς τες «και τις λαϊκές αγορές σε σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «πολύ σοβαρό πλήγμα τόσο για την παραγωγή και τους παραγωγούς, όσο όμως και για το μέσο νοικοκυριό», σημειώνοντας πως «οι λαϊκές αγορές είναι μία διέξοδος για ποιοτικά και φθηνά προϊόντα για τους πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας: «Ακόμα και βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν…» 

Χαρακτήρισε δε «αδιανόητη» τη «σπουδή της κυβέρνησης» να πουλήσει τη ΔΕΗ και να διαλύσει τις λαϊκές αγορές, την ώρα που η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, με το «ρεύμα να έχει φθάσει τρεις φορές πάνω και τις τιμές όλων των βασικών προϊόντων να έχουν πολλαπλασιαστεί».

Τόνισε επίσης, πως «ακόμα και βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν» με το επίμαχο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «σημασία έχει τι θα ψηφίσουν».

Παράλληλα, επισήμανε πως η λογική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι «τα πάντα σε επαγγελματίες μεσάζοντες και καμία στήριξη στους παραγωγούς», υπογραμμίζοντας «την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» στους εκπροσώπους από τη Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, αφού είπε ότι «το ζήτημα είναι το νομοσχέδιο αυτό να μην ψηφιστεί και αν περάσει να μην εφαρμοστεί», δεσμεύθηκε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα, στο βαθμό που ξαναέρθουμε σε θέσεις ευθύνης».

«Νομοσχέδιο ταφόπλακα των λαϊκών αγορών»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, ‘Αγγελος Δερετζής, έκανε λόγο για «νομοσχέδιο ταφόπλακα των λαϊκών αγορών», λέγοντας: «το φωνάζουμε εδώ και 8 μήνες».

Υπογράμμισε ότι σταματά την προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, «για να μπορεί να έρχεται στη λαϊκή και να πουλάει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για να βγάζει κάτι παραπάνω για τον εαυτό του».

«Ο καταναλωτής έρχεται στις λαϊκές γιατί είναι φθηνά και ξέρουμε ότι με την ακρίβεια που υπάρχει, τώρα θα γίνει ακόμα χειρότερα» πρόσθεσε.

«Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να γίνουν όλοι μεσάζοντες» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο αλλάζει την ισορροπία που υπήρχε στις λαϊκές να υπάρχουν 50% επαγγελματίες και 50% παραγωγοί. «Θέλει να κάνει, ειδικά στην Αττική, όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «λάθος κατεύθυνση που θα φέρει την απαξίωση των λαϊκών αγορών και θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 13
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
12
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» - Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
Η Ελλάδα προσδοκά να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συνδεσιμότητα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το Μεταναστευτικό και η πολιτική προστασία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μελλοντικές απειλές μπορεί να μην έρθουν από την Ανατολή αλλά και από το Νότο» – Η συνέντευξη Τύπου των ηγετών της MED9 στη Σλοβενία
8
Ασέβεια του Βρετανικού Μουσείου: Παρέθεσε δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα – Μικ Τζάγκερ και Νάομι Κάμπελ ανάμεσα στους καλεσμένους
«Τέτοιες ενέργειες είναι προσβλητικές για τα πολιτιστικά αγαθά και θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα εκθέματα» σχολιάζει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Βρετανικό μουσείο 47