Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Ξαφνικά γεμίσαμε αρνητές

Αλέξης Τσίπρας: Ξαφνικά γεμίσαμε αρνητές

Για μια γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η σημαντικότερη ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξάπλωση του ιού είναι η εμπιστοσύνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του ανάφερε ότι αυτή την κρίση εμπιστοσύνης επιτείνει η αλλοπρόσαλλη απόφασή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια διαδικασία ποινών, στους άνω των 60,  ενώ επεσήμανε ότι είναι αξιοπρόσεκτο ότι ξαφνικά στην χώρα έχουμε γεμίσει αρνητές. «Έχουμε αρνητές στον εμβολιασμό. Έχουμε αρνητές στην απογραφή. Έχουμε μια γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας μάλιστα τους λόγους για τους οποίους κατά την άποψη του  υπάρχει αυτή η κρίση εμπιστοσύνης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από 20 μέρες στην τηλεοπτική του συνέντευξη ουσιαστικά έβγαινε και υπερασπιζόταν με πάθος την αντίληψη, την άποψη, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν και δεν έχουν δικαίωμα να υποχρεώσουν κανέναν να εμβολιαστεί».

Και πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Και ξαφνικά, από εκεί που ήταν στο άσπρο, πήγανε στο μαύρο, λες και δεν  υπάρχουν άλλες αποχρώσεις, και πάνε σε μια λογική καθολικής υποχρεωτικότητας στους άνω των 60».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε μάλιστα αυτό το αλαλούμ στην έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου, στην προχειρότητα και στη διαχειριστική ανεπάρκεια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πάντως χθες (01.12.2021) ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής  έδωσε και απάντηση στο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την υποχρεωτικότητα για τους αστυνομικούς και την ίδια ώρα καταψηφίζει το μέτρο για τους άνω των 60. «Δεν μπορεί ηθικά αυτός που εξετάζει το πιστοποιητικό από έναν πολίτη να είναι ανεμβολίαστος, τότε που σας λέγαμε αυτά μας βάζατε θέμα αντισυνταγματικότητας.

Η απόφαση που παίρνετε εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για την πανδημία που δεν τελειώνει εδώ, αλλά και στην έξαρση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του μέτρου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Εφαρμόζετε ένα μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε με ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Άλλο είναι το κατοστάρικο για μία σύνταξη 500 ευρώ και άλλο για έναν πολίτη άνω των 60 που έχει μεγάλα εισοδήματα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς τους δικαιώματος άρνησης για τους ευκατάστατους».

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με γιατρούς, νοσηλευτές και μετά τις επαφές που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των εμβολιασμών, την υποχρεωτικότητα και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις