Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Νέο μήνυμα από την Ιταλία για τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Νέο μήνυμα από την Ιταλία για τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις συναντήσεις και τις επαφές του στη Ρώμη, ωστόσο δεν μένει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι έστειλε νέο μήνυμα, μετά την πρόσφατη παρέμβασή του, την ημέρα της ανακοίνωσης του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» που διασπάστηκαν από το κόμμα.

Λίγες ημέρες μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11», που πλέον θα είναι βουλευτές υπό την ονομασία «Νέα Αριστερά», ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες από τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νίκολα Φρατογιάνι και την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (Partido Democratico), Έλλη Σλάιν, χθες και σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε μεταξύ άλλων στη λεζάντα:

«Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία, είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις. Και κυρίως ότι ο εκλογικός τους νόμος τους προσανατολίζει να εργάζονται με ορίζοντα έναν μελλοντικό εκλογικό συνασπισμό που θα έχει στόχο να ανατρέψει τη Δεξιά από τη διακυβέρνηση».

«Η παραγωγή πολιτικής σκέψης αλλά και εναλλακτικής πρότασης πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα -για να θυμηθώ και τον Γκράμσι- για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς», έγραψε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει παρέμβαση και την περασμένη Κυριακή (3.12.2023) από την Ιταλία, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του ονόματος της Νέας Αριστεράς, λέγοντας ότι «η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά».

Ωστόσο, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς έκοψαν εντελώς τους δεσμούς τους με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουν την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις