Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για τη «συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών»

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για τη «συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών»

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό θα δείξει ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο των υποκλοπών και «της συγκάλυψης του» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σήμερα (21.10.2022), στην Ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνοντας παράλληλα την βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την έρευνα για το θέμα.

Την συζήτηση για τις υποκλοπές την ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα βγουν στην δημοσιότητα πολλές πτυχές του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να υποστηρίξει ότι:

– Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψε το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης στους δημοκρατικούς θεσμούς τα τρία και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης του. Η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων από τις μυστικές υπηρεσίες μιας δημοκρατικής χώρας θα ήταν αυτομάτως λόγος παραίτησης της κυβέρνησης. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά ενορχηστρώνει ένα ακόμα μεγαλύτερο δίδυμο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης.

– Σε ό, τι αφορά αυτό καθαυτό το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε ένα ενιαίο κέντρο στην ΕΥΠ που συντόνιζε παρακολουθήσεις με νομιμοφανή μέσα και με τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator.

– Οι συμπτώσεις είναι πολλές για είναι τυχαίες:

  1. Στις υποθέσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη υπήρξε αλληλουχία παρακολούθησης και από την ΕΥΠ και μέσω του Predator.
  2. Ο ίδιος μολυσμένος σύνδεσμος από το Predator στάλθηκε σε Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σπίρτζη.
  3. Το μολυσμένο μήνυμα στον Χρήστο Σπίρτζη στάλθηκε την ίδια ημέρα που υπήρξε δημοσίευμα για την ΕΥΠ και ο ίδιος κατέθεσε ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.

– Επίσης, τα στοιχεία για την εταιρεία Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, οδηγούν μέσω προσώπων και εταιρειών κατευθείαν στο Γρηγόρη Δημητριάδη.

– Σε ό,τι αφορά το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος. Η ευθεία παραβίαση του Συντάγματος έγινε ο κανόνας.

– Στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε όλους τους κρίσιμους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, δεν κλήθηκε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε καν ο παραιτηθείς λόγω των υποκλοπών κ. Δημητριάδης, κανένας από τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με το Predator, κανένας από τους αρμόδιους υπαλλήλους που υπέγραψαν τις επίμαχες αιτήσεις, ούτε καν η αρμόδια εισαγγελέας κ. Βλάχου, αλλά ούτε και το θύμα της πρώτης υποκλοπής, ο κ. Κουκάκης.

– Ακόμα και σε όσους μάρτυρες προσήλθαν, η πλειοψηφία της ΝΔ προσέφερε κάθε δυνατή κάλυψη επικαλούμενη το “απόρρητο” ενώπιον της επιτροπής, πράγμα που οδήγησε τελικά σε άρνηση μαρτυρίας από τους Κοντολέοντα και Δεμίρη.

– Πέρα από κάθε έννοια Συντάγματος, κυριολεκτικά οδήγησαν στον πλήρη ευτελισμό του ελεγκτικού ρόλου του κοινοβουλίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο του νομικού κόσμου, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, με μοναδική εξαίρεση τον κ. Γεραπετρίτη, μιλούν για ευθεία παραβίαση του Συντάγματος.

– Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας τρομοκρατημένος πρωθυπουργός και για αυτόν τον λόγο απουσιάζει από τη συζήτηση στη Βουλή. Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τόσο πολύ την κατάθεση μαρτύρων; Αν νομίζει ότι με την απουσία του θα γλιτώσει και δε θα απαντήσει, αυταπατάται γιατί τα ερωτήματα θα τίθενται ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία.

– Αυταπατάται αν νομίζει ότι η υπόθεση έκλεισε με το πέρας της εξεταστικής παρωδία. Τώρα ανοίγει η ουσία της διερεύνησης. Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Σπίρτζη. Εκεί θα τεθεί εκ νέου το αίτημα να καταθέσουν όσοι μπορούν να δώσουν κρίσιμα στοιχεία. Και παραμένει ανοιχτό το ερώτημα, πόσοι ακόμη βρέθηκαν σε παρακολούθηση από το καθεστώς Μητσοτάκη.

– Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των υποκλοπών. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να ήταν αθώος θα έφερνε προς ψήφιση την ακύρωση της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ και την απαγόρευση ενημέρωσης όσων έχουν τεθεί σε παρακολούθηση είτε πολύ περισσότερο θα ζητούσε άρση κάθε απορρήτου. Όμως είναι ένοχος, φοβάται την αλήθεια και δυστυχώς για αυτόν δε θα ξεφύγει από αυτήν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις