Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας – Παύλος Πολάκης: Μια σχέση στοργής, που έγινε σχέση οργής

Αλέξης Τσίπρας – Παύλος Πολάκης: Μια σχέση στοργής, που έγινε σχέση οργής

Η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό μια σχέση στοργής. Καθώς λένε όμως, τίποτε δεν θεωρείται σίγουρο σ’ αυτή την ζωή και έτσι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του κόμματος βρέθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλο.

Η σημερινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα – μέσω πηγών – να θέσει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές τον Παύλο Πολάκη, μετά την στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστικών που έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 58χρονος Κρητικός πολιτικός, δεν προξένησε έκπληξη σε πολλούς.

Ήταν η σπίθα που χρειαζόταν για να γίνει η μεγάλη έκρηξη. Μια έκρηξη που τα σημάδια της είχαν φανεί εδώ και μέρες. 

Η υπόθεση Χαιρετάκη που ράγισε το γυαλί

Την περασμένη Κυριακή (19.2.2023) ήρθε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά στη άλλοτε αδελφική σχέση Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη.

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει τον… εκλεκτό του Πολάκη, Μιχάλη Χαιρετάκη στα ψηφοδέλτια Χανίων, έκανε τον 58χρονο πολιτικό να γίνει… μπαρούτι.

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε πολύ έντονα και μάλιστα δημόσια, καθώς έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ότι αφού ο εκλεκτός του δεν ήταν στα ψηφοδέλτια, τότε δεν θα είναι κι αυτός υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα.

Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου», έγραψε ανάμεσα στα άλλα ο Παύλος Πολάκης.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε πίσω. Έδειξε στον Παύλο Πολάκη ότι οι… παλιές καλές ημέρες ανάμεσά τους δεν υπάρχουν πια.

Όπως είχε μεταδώσει το newsit.gr σε εκείνο το επεισόδιο ανάμεσα στους δυο άνδρες ο Παύλος Πολάκης είχε βρεθεί για λίγες ώρες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης, δεν πτοήθηκε από αυτό το περιστατικό και αποφάσισε να τραβήξει και άλλο το σχοινί προχωρώντας στην ανάρτηση που θυμίζει άλλες εποχές. Με στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστών και άλλων παραγόντων. Και το σχοινί έσπασε.

Η φιλία και οι συνεχείς… αφέσεις αμαρτιών

Ο Παύλος Πολάκης ανδρώθηκε πολιτικά στο ΚΚΕ (ήταν στην ΚΝΕ), αλλά έφυγε το 1989 και μετακόμισε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα. Έμεινε εκεί ως το 2012 και μετά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Από νωρίς ο Αλέξης Τσίπρας τον ξεχώρισε.

Μάλιστα, τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 έκαναν μαζί μίνι διακοπές με το φουσκωτό του Πολάκη σε Κρήτη και Κυκλάδες. Με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην εξουσία ο Τσίπρας τον έχρισε αρχικά Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ιούλιος 2015 – Αύγουστος 2015) και στη συνέχεια Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας (Σεπτέμβριος 2015 – Ιούλιος 2019).

Τον Σεπτέμβριο του 2016 έκαναν πάλι εξόρμηση με το φουσκωτό του Πολάκη σε περιοχή κοντά στην Ανάβυσσο με τις συζύγους τους.

Ο Παύλος Πολάκης είχε ξεκινήσει από τότε να… εξαπολύει μύδρους κατά πάντων και να λέει ό,τι σκεφτόταν χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του έδινε πάντα άφεση αμαρτιών.

Το Νοέμβριο του 2018 ο Πολάκης λέει: «Για να κερδίσουμε τις εκλογές, πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή». Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ό,τι δεν τον άκουσε.

Τον Φεβουράριο του 2019 τον στηρίζει ξανά όταν φέρεται να ηχογραφούσε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα σε συνάντηση που είχαν.

Κατά καιρούς κάνει ολομέτωπες επιθέσεις σε δημοσιογράφους, γιατρούς, πολιτικούς του αντιπάλους και τους στοχοποιεί. Κάθε φορά, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας τον συγχωρεί,

Και δεν ήταν μόνο αυτά.

Το τσιγάρο και η εμφάνιση χωρίς μάσκα έξω από ΜΕΘ

Στις αρχές του 2019 ο Παύλος Πολάκης καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου ενώ υπάρχει σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Βιτένις Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όταν του έγινε ερώτηση για την εικόνα του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αντριουκαΐτις ήταν λάβρος: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!».

Με τσιγάρο εμφανίστηκε και στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι έκανε ότι δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα.

Τον Νοέμβριο του 2019 η πανδημία καλπάζει και σκοτώνει κόσμο και τα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι δρακόντεια.

Ο Παύλος Πολάκης, κάνει εμφάνιση έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία χωρίς να φορά μάσκα και μάλιστα, δεν διστάζει να βιντεοσκοπήσει αυτά που είπε και να τα αναρτήσει στα social media.

 

Πάλι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα.

Τον Ιούνιο του 2021 αφήνει αιχμές για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Πολάκης επιτίθεται κατά των εμβολιασμών σε ομιλία του στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας τον στηρίζει για άλλη μια φορά.

Η αλλαγή σκηνικού

Τελευταία όμως τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά. Λίγο η υπόθεση Χαιρετάκη, λίγο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας… καπελώνει στον τομέα της υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Ξανθό και το κλίμα δείχνει ότι άλλαξε οριστικά.

Και η διάρρηξη στη σχέση Πολάκη – Τσίπρα φαίνεται να ήρθε μια και καλή μετά τη σημερινή (26.2.2023) στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστικών από τον Πολάκη, που οδήγησε τον Τσίπρα στο να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων, να τον καθαιρέσει από Τομεάρχη Διαφάνειας και να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις