Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Σε ειδική προβολή είδε το “Ενήλικες στο Δωμάτιο”

Αλέξης Τσίπρας: Σε ειδική προβολή είδε το “Ενήλικες στο Δωμάτιο”
Φωτογραφία Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti

Το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα έβλεπε την ταινία του Κώστα Γαβρά “Ενήλικες στο Δωμάτιο” που είναι βασισμένη στο βιβλίο “Adults in the Room” του Γιάνη Βαρουφάκη. Και αφού το είπε, το έκανε κιόλας.

«Βεβαίως και θα τη δω την ταινία, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες. Γνωρίζουμε τι θα δούμε στην ταινία όσοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο. To βιβλίο Βαρουφάκη αναφέρεται σε κρίσιμα γεγονότα με εγωκεντρική προσέγγιση. 30% όσων παρουσιάζει είναι πραγματικά γεγονότα, 30% η δική του στρεβλή προσέγγιση σε αυτά και 30% μυθοπλασία» είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να δει την ταινία του Κώστα Γαβρά.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου (28.09.2019) στο Μέγαρο Μουσικής και στο περιθώριο του Φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας”, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας εκείνη την ώρα βρισκόταν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά του στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δει την ταινία του Κώστα Γαβρά σε ειδική προβολή που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε κινηματογράφο στο Κολωνάκι. Η ειδική προβολή έγινε από τον παραγωγό της ταινίας, επειδή πρόκειται για ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και την είδαν τα πρόσωπα που αφορά και τα οποία “εμφανίζονται” ή αναφέρονται στο φιλμ.

Με τη Μπέτυ και τα παιδιά στο φεστιβάλ Σπούτνικ

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης πέρασε χωρίς ούτε μια αρνητική ψήφο, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά τους βρέθηκαν στο φεστιβάλ Σπούτινικ που διοργανώνει η νεολαία του κόμματος.


Φωτογραφία Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti

Το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία σήμερα (29.09.2019) με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, την οποία πολλοί περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής.

Χαλαρός και χαμογελαστός, ο Αλέξης Τσίπρας… πλήρωσε κανονικά για να μπει στο φεστιβάλ που γίνεται στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Ο κόσμος που τον πλησίασε για να βγάλει μαζί του φωτογραφίες ήταν πολύς και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να φτάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έως την «πλατεία».


Φωτογραφία Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti

Φωτογραφία Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti

Αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα του φεστιβάλ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με δεκάδες συμμετέχοντες, μέλη της νεολαίας και πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες, τις συζητήσεις, τα μουσικά δρώμενα και να δοκιμάσουν τις εθνικές κουζίνες.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την οικογένειά του παρακολούθησαν τις συναυλίες στη σκηνή με τη λαϊκή μουσική, συνοδεία φαγητού και κρασιού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτογραφίες: Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις