Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Το παρασκήνιο της παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι το γνώριζαν – Πως αντέδρασαν στην Κουμουνδούρου

Αλέξης Τσίπρας: Το παρασκήνιο της παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι το γνώριζαν – Πως αντέδρασαν στην Κουμουνδούρου

Αιφνιδίασε τους πάντες ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος γνώριζαν σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μόνον τρεις στενοί του συνεργάτες.

Την ιστορική αυτή απόφαση είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στα αδέρφια του και στην σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα οι οποίοι και τον στήριξαν αταλάντευτα σε αυτό.

Όλοι οι υπόλοιποι έφτασαν ανυποψίαστοι σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και έτοιμοι να συζητήσουν πότε θα γίνει το συνέδριο του κόμματος αλλά και ποιες άλλες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε λίγο μετά τις 11.30 στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και ενώπιον όλων είπε ότι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που επικράτησε ήταν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit.gr έντονη αμηχανία.

Μετά το πρώτο σοκ, άρχισαν να συζητούν πως θα γίνει αυτό και τους είπε ότι θα πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Να συγκληθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από όπου θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος και από εκεί και πέρα επίσης μέσα στα επόμενα 24ωρα θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξει νέο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η κα Όλγα Γεροβασίλη καθώς είναι η αρχαιότερη βουλευτής.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, σύντροφοι και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν ότι θα έπρεπε να έχουν καταλάβει τις προθέσεις του όταν το βράδυ της δεινής ήττας μίλησε για το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου.

Ο ίδιος το υπενθύμισε σήμερα λέγοντας: «Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών, είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο, που πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνια. Και να ανοίξουμε συλλογικά έναν επόμενο κύκλο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο, αλλά ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Μίλησα επίσης για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας: Της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης. Να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά».

ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις