Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπουμε τη «Σιωπή των Αμνών» για τις παρακολουθήσεις

Με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει σήμερα (11.11.2022) στη Βουλή για να απαντήσει στην  επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα –εάν κάποια από τα 33 πρόσωπα που σύμφωνα με το Documento ήταν υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό Predator, ήταν παράλληλα και στόχοι παρακολούθησης της  ΕΥΠ,- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Channel ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ευθέως τα ερωτήματα «εάν υπάρχει πολιτικός από τους 33 που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ και γιατί κρύβεται και δεν απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε, πρόκειται για έναν πρωθυπουργό επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι κανένας αθώος δεν κρύβεται, ενώ αναρωτήθηκε δημόσια «στις πόσες συμπτώσεις καίγεται ο κ. Μητσοτάκης;». «Επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις. Άρα, λοιπόν, είναι ένοχος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη λίστα και τη δράση της ΕΥΠ, τόνισε ότι «δεν είμαι ντετέκτιβ. Τα στοιχεία είναι στην ΕΥΠ, στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και στην κυρία Βλάχου, εισαγγελέα της ΕΥΠ». Υπενθύμισε μάλιστα ότι η κυρία Βλάχου είπε στη Βουλή ότι μπορεί να παρακολουθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν το κρίνει.

«Ζητάμε να δοθούν απαντήσεις», τόνισε και «αυτό μπορεί να το κάνει ο πρωθυπουργός». Σημείωσε δε, ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις, με εξαίρεση την σιβυλλική αντίδραση του Νίκου Δένδια, κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν είπε κάτι. «Βλέπουμε τη Σιωπή των Αμνών», σχολίασε.

«Το κρίσιμο είναι εάν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει μπανανία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Χρειάζεται να πέσει φως και όχι σκοτάδι», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Έτσι θα πάμε  σε εκλογές;», αναρωτήθηκε.

 

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. «Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες», σημείωσε. «Σε αυτή την εποχή έχουμε διόγκωση των δημοσίων εσόδων. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια ανακατανομή πλούτου. Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή».

Σημείωσε δε, ότι με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

«Αν πιστεύει αυτά που λέει η κυβέρνηση, τότε εκπέμπει μια αλαζονεία» σημείωσε. Ακόμα και στο πεδίο του χρέους, που «οι άριστοι θα έφερναν αλλαγές προς το καλύτερο, τα στοιχεία έχουν επιδεινωθεί». Και προέβλεψε ότι μπροστά μας έχουμε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

 

Μιλώντας ακόμα για το φαινόμενο Πάτση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου. «Το κόμμα που χρωστάει 390 εκατ. στις τράπεζες, είναι το κόμμα που έχει γεμίζει την αγορά με «Πάτσηδες» που κυνηγάνε νοικοκυριά», πρόσθεσε.

«Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Πάμε σε εκλογές σε απλή αναλογική, ζητάμε να είμαστε πρώτο κόμμα για να έχει η χώρα κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 12
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ