Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αμυράς σε Βούτση: Θέλω να μετάσχω στην Επιτροπή για τις Πρέσπες

Αμυράς

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Αμυράς έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε: «Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να συμμετέχω ως μέλης στην Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό το παρόν αίτημα μου».

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/2019.01.21_gia_epitropi_ea_pros_proedro_voyli.pdf”]

Με την επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς “απαντά” στον Πρόεδρο της Βουλής και την παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τον τρόπο που κληρώθηκαν ως μέλη οι κύριοι Δανέλλης και Μαυρωτάς.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε δηλαδή ότι είναι οι δύο από τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό, που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση. Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έπρεπε να αποστείλει επιστολή στο σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς εκείνοι είναι από καιρού ανεξάρτητοι και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε Επιτροπές. Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι κατά ευρύτατη πλειοψηφία κρίθηκε στη Διάσκεψη πως οι αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής δεν μπορεί να αφορούν τους «παλαιούς ανεξάρτητους βουλευτές και έχουν πάρει τις θέσεις τους σε διάφορες επιτροπές». Η Διάσκεψη των Προέδρων δε έγινε παρουσία του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, ενώ η κλήρωση έγινε δια χειρός του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Για την κλήρωση οι μόνοι βουλευτές, από τους προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας ήταν οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Τώρα ο Γιώργος Αμυράς μπαίνει “σφήνα”, εκδηλώνοντας κι αυτός ενδιαφέρον για την εν λόγω Επιτροπή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις