Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις μιλούν πηγές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του newsit.gr ότι ανακοινώνεται εντός της ημέρας ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αν ισχύσουν οι παρακάτω αλλαγές πρόκειται για αλλαγές ουσίας σε κομβικά υπουργεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην θέση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας στην θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ακούγονται ο Κώστας Τσιάρας και ο Βασίλης Σπανάκης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επιστρέψει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επίσης εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο Παύλος Μαρινάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει διαφοροποιηθεί από την θέση της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς και όχι στους βουλευτές. 

Όλες τις τελευταίες πληροφορίες μετέδωσε το Live News

 

Οι φημολογίες για ανασχηματισμό φούντωσαν από νωρίς καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Αθήνα, με «χαλαρό» πρόγραμμα ως την Παρασκευή, οπότε και θα μεταβεί στις Αιγές για να εγκαινιάσει το αναστηλωμένο Ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄, ενώ από το Σάββατο αναμένεται να βρίσκεται στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία αλλά και συγκεκριμένες λανθασμένες προσεγγίσεις υπουργών.

Αν και ο κ. Μητσοτάκης, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της Ν.Δ., δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένας διορθωτικός ανασχηματισμός στην αυγή του νέου χρόνου θα έδινε σήμα επανεκκίνησης, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με κρίσιμους τομείς για την καθημερινότητα των πολιτών. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η επίλυση του κυπριακού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
«Τιμάμε με βαθύ σεβασμό τα θύματα που αντιστάθηκαν με γενναιότητα στον εισβολέα για να υπερασπιστούν την κυριαρχία» δήλωσε ο Πρόεδρος της της Δημοκρατίας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Παύλος Μαρινάκης για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Η κατοχή δεν μπορεί να γίνει κανονικότητα»
«Η τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου αποτελούν μια διαρκή πρόκληση απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ: Οι 3 μεγάλες μάχες του Νίκου Ανδρουλάκη για 3η Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ και μεταγραφές
Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει πόσο έτοιμο είναι να κυβερνήσει ξανά, θυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες πώς είχαν τα πράγματα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση και... ο λαός στην εξουσία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ισπανία κέρδισε δίκαια, έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο – Δεν αρκούν μόνο οι σταρ, το βλέπουμε και στην πολιτική
Παρεμβάσεις άνω των 160 εκατ. ευρώ στο ΟΑΚΑ - «Σκοπός είναι το ΟΑΚΑ να μην είναι μόνο ένας χώρος άθλησης αλλά ένας χώρος αναψυχής και πρασίνου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Το νέο τρίγωνο εξουσίας Δούρου, Πολάκη, Παππά - Η επόμενη μέρα που δίνει χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λύση
Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κουμουνδούρου με νέα κατανομή ρόλων, αλλά και με τα ίδια μεγάλα ερωτήματα: ποιος αποφασίζει, ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το κόμμα, με ποιους θα συνεργαστεί
Η Ρένα Δούρου 11