Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις μιλούν πηγές

Ανασχηματισμός: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις μιλούν πηγές

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του newsit.gr ότι ανακοινώνεται εντός της ημέρας ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αν ισχύσουν οι παρακάτω αλλαγές πρόκειται για αλλαγές ουσίας σε κομβικά υπουργεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην θέση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας στην θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ακούγονται ο Κώστας Τσιάρας και ο Βασίλης Σπανάκης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επιστρέψει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επίσης εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο Παύλος Μαρινάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει διαφοροποιηθεί από την θέση της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς και όχι στους βουλευτές. 

Όλες τις τελευταίες πληροφορίες μετέδωσε το Live News

 

Οι φημολογίες για ανασχηματισμό φούντωσαν από νωρίς καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Αθήνα, με «χαλαρό» πρόγραμμα ως την Παρασκευή, οπότε και θα μεταβεί στις Αιγές για να εγκαινιάσει το αναστηλωμένο Ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄, ενώ από το Σάββατο αναμένεται να βρίσκεται στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία αλλά και συγκεκριμένες λανθασμένες προσεγγίσεις υπουργών.

Αν και ο κ. Μητσοτάκης, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της Ν.Δ., δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένας διορθωτικός ανασχηματισμός στην αυγή του νέου χρόνου θα έδινε σήμα επανεκκίνησης, ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με κρίσιμους τομείς για την καθημερινότητα των πολιτών. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις