Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ως και 12 αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Ανασχηματισμός: Ως και 12 αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

– Για δομικό ανασχηματισμό ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας
– Όλα δείχνουν ότι θα γίνει πριν τη ΔΕΘ περί τα τέλη Αυγούστου
– Σε… αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και υφυπουργοί
– Ποιοι υπουργοί φαίνεται ότι θα αντικατασταθούν

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα έχει τον πανηγυρικό χαρακτήρα που ήθελε η κυβέρνηση. Η τραγωδία στο Μάτι δεν αφήνει περιθώρια, ενώ ήταν αυτή που όπως όλα δείχνουν έχει επισπεύσει τον ανασχηματισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο να αλλάξει ριζικά η εικόνα.
Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιλέγει να κάνει… restart στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, αλλά και να σηματοδοτηθεί μια νέα αρχή μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές.


Ο Ανασχηματισμός από πολλούς τοποθετείται τις ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο με πιο πιθανή ωστόσο την εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.
Τα πρόσωπα που ακούγονται είναι πολλά. Κατά πολλούς δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Πάνος Σκυορλέτης κρατάει το χαρτοφυλάκιο του Προστασίας του Πολίτη προσωρινά. Στη θέση αυτή αναμένεται να μπει άλλο πρόσωπο.
Κατά πολλούς ωστόσο η φωτιά στο Μάτι θα αποτελέσει αφορμή για πολλές ακόμη αλλαγές.
Ακούγονται πρόσωπα όπως εκείνα της κυρίας Κονιόρδου και των κυρίων Κουρουμπλή και Αποστόλου.
Ο ανασχηματισμός ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα περιοριστεί σε επίπεδο υπουργών. Ακούγεται ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις και αλλαγές που αφορούν σε επτά υφυπουργούς, ενώ συνολικά οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που θα μετακινηθούν ή θα αλλάξουν θα είναι περί τους 12.
Στη λίστα με τους… αμετακίνητους φαίνεται ότι βρίσκονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Κοτζιάς, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Καμμένος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις