Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανδρουλάκης για ΝΔ: Ετοίμαζαν την Εύα Καϊλή για μεταγραφή αεροδρομίου και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν

Ανδρουλάκης για ΝΔ: Ετοίμαζαν την Εύα Καϊλή για μεταγραφή αεροδρομίου και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν

Μύδρους εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέα Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τη στάση του πρωθυπουργού και γενικότερα του κυβερνώντος κόμματος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία «ετοίμαζαν την Εύα Καϊλη για μεταγραφή αεροδρομίου και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να συνδέσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με αυτήν την ποινική υπόθεση (σ.σ.: αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο ερευνήθηκε το σκάνδαλο με το Κατάρ). 

Όσον αφορά στα αντανακλαστικά του κόμματός του, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση της Εύας Καϊλή, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε αστραπιαία, διαγράφοντας την ευρωβουλευτή. «Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, είπε χαρακτηριστικά». 

«Είχα ανακοινώσει στο κόμμα ότι δεν θα ήταν ξανά υποψήφια»

«Εμείς απαντήσαμε αυτόματα, καθαρά, χωρίς περιστροφές», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία για δικές τους υποθέσεις, διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Αυτοί, που έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη και στις εξεταστικές επιτροπές», συμπλήρωσε. «Αυτοί που κάνουν πλάτες σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού…».

«Αφού πρώτα αξιοποίησαν την κ. Καϊλή ως “Δούρειο Ίππο” στην υπόθεση των υποκλοπών, για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια εξεταστική επιτροπή “PEGA”, προετοιμάζοντας σε δεύτερο χρόνο τη μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα οι κύριοι της ΝΔ κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν, είπε χαρακτηριστικά». 

Θυμίζω μάλιστα, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι όταν ο κ. Καϊλή προέβη σε εκείνη την προσβλητική δήλωση για τα δικαιώματα στο Κατάρ, βγήκα αμέσως δημοσίως, σε τηλεοπτική συνέντευξη, και αποδοκίμασα τις θέσεις της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είχε εδώ και καιρό «ζυγίσει» τα πράγματα με την Εύα Καϊλη και ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει από τα τέλη Οκτωβρίου στο κόμμα του ότι η ευρωβουλευτής δεν θα βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη: 

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν έχω δεσμεύσεις και γραμμάτια σε κανένα. Δεν θα συμβιβαστώ με όσους πλήγωσαν την παράταξη στο παρελθόν. Κι αυτό είναι μια σταθερή αξιακή θέση της παράταξης» ενώ προειδοποίησε πώς «συμπεριφορές που φρενάρουν τη πορεία ανόδου της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα δεν θα είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης της παράταξης στις εκλογές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις