Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΝΕΛ: Δημοσιεύματα “υπαγορευμένα” από την ΝΔ τα όσα λέγονται για Καμμένο

ΑΝΕΛ: Δημοσιεύματα “υπαγορευμένα” από την ΝΔ τα όσα λέγονται για Καμμένο

Για κατασκευασμένες κατηγορίες από την Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο η Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στα περί εγκατάλειψης των ΑΝ.ΕΛ πάγιων θέσεών τους προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση και να αποφύγουν την εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο.

Η εκπρόσωπος του των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Alpha 9.89», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον “ντόρο” που έγινε με αφορμή την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε καζίνο, τονίζοντας δαπάνησε δικά του χρήματα, ενώ “υπήρξαν άλλοι οι οποίοι τζόγαραν τα χρήματα του ελληνικού λαού και μας έφεραν εκεί που μας έφεραν”.

Ερωτηθείσα αν οι ΑΝΕΛ «έχουν υποχωρήσει σε κάποιες θέσεις τους, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική», έκανε λόγο για «εικόνα που βγήκε από συντονισμένα δημοσιεύματα που φαίνεται ότι έχουν υπαγορευτεί από τη Ν.Δ. και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Επικαλούμενη αποφάσεις της Δικαιοσύνης που «απεφάνθη ότι δεν υπάρχει αδίκημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο» ανέφερε ότι «στη συζήτηση για την εξεταστική που ακολούθησε, η Βουλή κλήθηκε να πάρει θέση και να ψηφίσει για μια υπόθεση στην οποία δεν υπάρχει αδίκημα, ήταν χωρίς αντικείμενο συζήτησης».

«Ούτε η ΝΔ πίστευε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την πρότασή της για Εξεταστική, αλλά επέμενε σε μια κίνηση παραπλάνησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει με στόχο να πλήξει την συγκυβέρνηση – και αυτό το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από αυτούς, είναι να επιτίθεται κατ’ εξακολούθηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον κ. Πάνο Καμμένο» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου.

Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσει, με ταυτόχρονη πρόνοια για τα αρχαιολογικά ευρήματα.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πρόκειται για σαμποτάρισμα της επένδυσης» είπε ερωτηθείσα για τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ, προσθέτοντας: «Συμμερίζομαι τη θέση που εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο, όπου τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι υπηρεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων. Εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του επενδυτικού σχεδίου από την αρχή της νέας χρονιάς».

“Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα ψηφίσουμε για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σε ό,τι αφορά την στάση του κόμματος στην τροπολογία που σχετίζεται με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είπε ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει την ψήφο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, και ότι πρέπει να εξεταστεί πώς θα είναι διατυπωμένη η νέα τροπολογία, καθώς, όπως σημείωσε, «όταν παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία εκφράσαμε την αντίθεσή μας, την καταψηφίσαμε και ζητήσαμε επαναδιατύπωσή της ώστε να υπάρχουν δικλείδες. Γιατί σήμερα κάποιοι αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», παρότι δεν αναγνωρίζεται εθνική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι που θα αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”, ή “Τσάμηδες”».

“Θέλει προσοχή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου”

«Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ή «διόρθωση φύλου» όπως αναγράφεται, θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Να διευκρινίζεται ότι δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προστατεύεται η ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών» απάντησε η κ. Παπαδοπούλου, ερωτηθείσα σχετικά.

“Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τον Κουρουμπλή”

Σχετικά με την μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό, υποστήριξε ότι «υπάρχουν σίγουρα ευθύνες»τασσόμενη υπέρ της τήρησης στάσης αναμονής έως ότου ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος, και στη συνέχεια για απόδοση ευθυνών όπου πρέπει.

Σχετικά με το αν αυτές “αγγίζουν” τον υπουργό Ναυτιλίας, απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν θα έχει στα χέρια του το τι ακριβώς έχει συμβεί και πού εντοπίζεται η όποια ευθύνη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις