Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΝΕΛ: Κακοήθεια του Γιούνκερ να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΑΝΕΛ: Κακοήθεια του Γιούνκερ να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Απάντηση στα όσα είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας ακροδεξιό τον Πάνο Καμμένο χωρίς να τον κατονμάσει, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες. Είναι κακοήθεια εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας «και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, και ερωτώμενος για το πώς θα μπορέσει η Επιτροπή να συνεργαστεί με υπουργούς ενός ακροδεξιού κόμματος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «θα δουλέψουμε με όλους τους αυστριακούς υπουργούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δουλεύω με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις