Πολιτική

ΑΝΕΛ καλούν Μητσοτάκη να “ακυρώσουν” μαζί τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επαναφέρει το αίτημα για έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με αυξημένη πλειοψηφία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Παρασκευή εισάγεται προς έγκριση στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να “βγουν από δεξιά” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης μάλιστα αναφέρει πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί. Προϋπόθεση -κατά τους ΑΝΕΛ- είναι να συναινέσει ο κ. Μητσοτάκης στο αίτημα του κ. Καμμένου η έγκριση του πρωτοκόλλου να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
81