Πολιτική

ΑΝΕΛ καλούν Μητσοτάκη να “ακυρώσουν” μαζί τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επαναφέρει το αίτημα για έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με αυξημένη πλειοψηφία.

Την Παρασκευή εισάγεται προς έγκριση στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να “βγουν από δεξιά” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης μάλιστα αναφέρει πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί. Προϋπόθεση -κατά τους ΑΝΕΛ- είναι να συναινέσει ο κ. Μητσοτάκης στο αίτημα του κ. Καμμένου η έγκριση του πρωτοκόλλου να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων.

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη