Πολιτική

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020!

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020 κατά 10%, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την Τετάρτη (30.10.2019).

Με δηλώσεις του στον Real Fm, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τον Μάιο του 2020, πριν τα καινούργια εκκαθαριστικά, να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι “το πρώτο βήμα έγινε φέτος με τη μεσοσταθμική μείωση 22%, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Εκκρεμεί ένα ακόμη βήμα.

Το επόμενο βήμα είναι ακόμη μία μείωση 10%, το οποίο δεν το έχουμε βάλει επί της παρούσης στον Προϋπολογισμό του 2020.

Και αυτό γιατί έχουμε ξεκινήσει μια άσκηση σχετικά πρόσφατα, με σκοπό έως τον Μάιο του 2020 να την έχουμε ολοκληρώσει, έτσι ώστε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας.

Με δυο βασικά στοιχεία: το ένα είναι η επέκταση και εξορθολογισμός του συστήματος των ζωνών προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, και το άλλο η τυποποίηση και βελτίωση της διαδικασίας του συστήματος των ιδιωτών εκτιμητών.

Στόχος μας είναι να καταστεί η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον Μάιο του 2020, πριν τα καινούργια εκκαθαριστικά να προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για τα νοικοκυριά που σταθερά πληρώνουν τα τελευταία χρόνια πολύ υψηλές υποχρεώσεις για την ακίνητη περιουσία τους”, τόνισε, καταλήγοντας, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η απαίτηση Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, το «αγκάθι» της Ισπανίας και η ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι πιθανόν να υπάρξει ένα σύντομο τετ τα τετ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τα μέλη της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ξεκινά σήμερα η Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Κώστα Καραμανλή: Το χρονοδιάγραμμα και οι 26 βουλευτές που την απαρτίζουν
Στην περίπτωση που ακολουθηθεί το «μοντέλο Τριαντόπουλου», εκτιμάται πως το πόρισμα θα κατατεθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου και η τελική συζήτηση και μυστική ψήφιση στην Ολομέλεια θα γίνει έως τις 20 Ιουλίου
Κώστας Αχ Καραμαλής 1