Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ανοιχτά όλα για το δημόσιο – Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας στις 11:30

Ανοιχτά όλα για το δημόσιο – Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας στις 11:30

Λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης τελείωσε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα αλλά θα υπάρξει και συνέχεια. “Μέχρι την Τρίτη θα έχουμε συμφωνία για όλα”, είπε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Διαπραγματεύσεις και μετά το Eurogroup, “αγκάθι” το Δημόσιο.

«Το Δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη νέα μαραθώνια σύσκεψη, διάρκειας περίπου 6 ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πάντως, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη, θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».

Η μαραθώνια διαπραγμάτευση άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, με το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 4 δισ. ευρώ, που είχε εντοπίσει η τρόικα και το οποίο, κατά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «έκλεισε». Έτσι, όπως είπε, «ο Γιάννης Στουρνάρας θα πάει στο Eurogroup με αρκετά θέματα κλεισμένα και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014».

Οι διαπραγματεύσεις της Τετάρτης άρχισαν στις 12 το μεσημέρι, διακόπηκαν στις 6 το απόγευμα και ξανάρχισαν στις 9.30 το βράδυ.

Και για λίγη ώρα ξαποσταίνουν οι δυο πλευρές, αφού στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης θα γίνει και νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο, όπου συνεδριάζει το άτυπο Eurogroup.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και κ. Στουρνάρα.

Η κυβέρνηση ελπίζει να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο – σοκ! 20.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014

Ο Στουρνάρας επιμένει πως δεν υπάρχει εμπλοκή με την τρόικα…

Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε δόση από το μεθαυριανό Eurogroup

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε