Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντιδράσεις και καταδίκη των κομμάτων για το νέο επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή στην Βουλή

Αντιδράσεις και καταδίκη των κομμάτων για το νέο επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή στην Βουλή

Το ένα μετά το άλλο τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την χυδαία επίθεση του Χρυσαυγίτη Βουλευτή Γιάννη Λαγού κατά βουλευτών το απόγευμα της Πέμπτης (22.03.2018) από το βήμα της Βουλής.

Ο Νίκος Ξυδάκης, κατά τη μεριά του οποίου κινήθηκε απειλητικά ο Γιάννης Λαγός, υποστήριξε το περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο αλλά “εντάσσεται σε μία κατασκευασμένη και προσεκτικά ακολουθούμενη στρατηγική χαμηλής έντασης από τη Χρυσή Αυγή, καθώς εξελίσσεται η δίκη που την αφορά, για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν ολοκληρωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη οι μαρτυρικές καταθέσεις με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ποινικό και πολιτικό, και το δικαστήριο τώρα ακολουθεί την εξέταση σωρείας πολύ ισχυρών τεκμηρίων, γραπτών, ηχητικών και οπτικοακουστικών”, ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης.

“Θα πρέπει ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, φορείς βαριάς κληρονομιάς των πολλών φάσεων και συνταγματικών πολιτευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας επί δύο αιώνες, ως φορείς της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας όπως επανιδρύθηκε από το 1974 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, να δώσουμε μήνυμα στις νεότερες γενεές και σε αυτούς που μας παρακολουθούν σε αυτή την ιστορική περιπέτεια, ότι η Δημοκρατία, μπορεί μεν να ανέχεται, να συμπεριλαμβάνει, να συνθέτει, να αγκαλιάζει, να μεγαθυμεί, να συγχωρεί… Ωστόσο ποτέ δεν συγχωρεί τους αρνητές της Δημοκρατίας, τους υβριστές του δημοκρατικού φρονήματος του ελληνικού λαού και τους καθυβριστές της ιστορικής μνήμης“, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην ολομέλεια.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αρνητή και υπόδικο να μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία του 2018 σε δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Κατόπιν τούτων περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να συμμετάσχουμε σε μία συζήτηση για το πώς, όχι μόνο θα εξαντλήσουμε τα όρια του κανονισμού της Βουλής, αλλά πώς ενδεχομένως θα συγκλίνουμε για να ενισχύσουμε τον κανονισμό, εν ανάγκη και με συνταγματική αναθεώρηση”.

Ο Νίκος Ξυδάκης προέβλεψε ότι “τα επεισόδια εκ μέρους της Χρυσής Αυγής δεν θα σταματήσουν εδώ” και ότι “οι αρνητές της Δημοκρατίας δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κανένα μέσο και κανένα πολιτικό πεδίο από αυτά που ανοίγονται μπροστά μας, είτε στα μεγάλα εθνικά θέματα, είτε στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, για να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα”.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Λαγού

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γιάννη Λαγού

“Το νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα.

Όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή”.

ΝΔ: Ναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα

Από την μεριά της η ΝΔ σημειώνει πως πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη για το ναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα.

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα».

Ποτάμι: Οργάνωση τραμπούκων

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις” επιβεβαιωνόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας, δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια εγκληματική οργάνωση τραμπούκων”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

“Γι αυτό δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτούς. Ας δουν οι πολίτες, που μέσα στη σύγχυση και την οργή τους, τους έστειλαν εδώ μέσα, με ποιους έχουν να κάνουν. Κύριε πρόεδρε της Βουλής μόλις προχθές λέγαμε πως θα αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να προκαλούν επεισόδια γιατί οι προβλέψεις του κανονισμού δεν τους πτοούν. Τα επεισόδια και οι ύβρεις τους τρέφουν. Και ας δουν οι “περίφημοι πατριώτες” των Παμμακεδονικών Σωματείων που αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών, ποιους τρέφουν με τα καμώματά τους (εξώδικα κτλ)”, σημείωσε ο Σπύρος Δανέλλης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις