Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Το πρόγραμμα του Τσίπρα και η συνάντηση με τον Ερντογάν

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Το πρόγραμμα του Τσίπρα και η συνάντηση με τον Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, ανήμερα της έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά. Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κορυφή της ελληνικής ατζέντας βρίσκεται η πολύμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ένα ζήτημα που ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει όχι μόνο στον Ερντογάν, αλλά και στους άλλους ηγέτες, με τους οποίους θα συναντηθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30 ​Σύνοδος Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών.

19:30 ​Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45​ Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

10:30​ Σύνοδος για το Αφγανιστάν

14:30 ​Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Έφτασε στις Βρυξέλλες ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες. Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέλσμπροεκ από την Ουάσινγκτον.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με tweet του κατηγόρησε εκ νέου πολλά κράτη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που “δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους” αναφορικά με τις αμυντικές τους δαπάνες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις