Πολιτική

Αντίθετος ο Απόστολος Κακλαμάνης με την έφοδο στην ΕΡΤ

Τον κίνδυνο κοινωνικής ανάφλεξης εντός του Νοεμβρίου, επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής  Απόστολος Κακλαμάνης ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σε όσους καλλιεργούν κλίμα πόλωσης.39

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχολιάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Κακλαμάνης έσπευσε να υπενθυμίσει προς την κυβέρνηση ότι «το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει δικαίωμα ακροάσεως» και συνεπώς «εάν εκαλούντο οι συνδικαλιστές – όποιοι είναι – οι ευρισκόμενοι εντός της ΕΡΤ, δεν θα χρειαζόταν στις 04.30΄ μετά τα μεσάνυχτα να υπάρχει αυτή η εικόνα». 

Ο Απόστολος Κακλαμάνης προειδοποίησε ακόμη ότι είναι «άσχημη και επικίνδυνη η τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος θα έπρεπε να σταθμίσει πριν προχωρήσει στις διατάξεις για το προσωπικό των Ιδρυμάτων» ότι «το Νοέμβριο υπάρχουν πάντοτε και δικαίως – και επ’ αφορμή των δικαίως κινητοποιημένων- καταστάσεις, που σήμερα, κάτω από τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, μόνο ανόητοι μπορούν να παίζουν με τη φωτιά».

«Φοβούμαι ότι υπάρχουν αρκετοί ανόητοι, που δεν το ξέρουν ίσως και οι ίδιοι ότι είναι τόσο ανόητοι», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης, προειδοποιώντας:

«Εγώ σας λέγω ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα έχουμε μία κατάσταση όχι ηρεμίας για να λειτουργήσουν τα ιδρύματα. Αν κάποιος, λοιπόν, αρμόδιος Υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά, τότε τι κάνουμε;».

Αλλά και για το κλίμα πόλωσης ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως «η νεολαία, τα παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί το 1974, ακούνε ότι όλη η καταστροφή γίνεται τώρα, ότι έχουμε χούντα, έχουμε πραξικοπήματα».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατήγγειλε ότι αγνοήθηκε η έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, η οποία εκφράζει «τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τις διατάξεις που επιφέρουν για πολλοστή φορά τροποποιήσεις στο σύστημα προσλήψεων μέσω Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, του ΑΣΕΠ».

«Αυτές οι διατάξεις θέτουν εκ ποδών το ΑΣΕΠ», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι η αρμοδιότητα για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα περνάει στις επιτροπές κάθε Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ – Η συγκλονιστική περιγραφή του δημοσιογράφου που ήταν στο στούντιο όταν έγινε η έφοδος στο Ραδιομέγαρο

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την ΕΡΤ – ‘Κάπως έτσι μπήκε το τανκ στο Πολυτεχνείο”

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Στοίχημα για την κυβέρνηση οι 155 ψήφοι

ΝΔ για ΕΡΤ: Εφαρμόστηκαν οι νόμοι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοψήφισμα: Πρόταση να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές και να στηρίξει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα
Η οργάνωση της νεολαίας καλεί τα μέλη να αποφασίσουν για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προτείνοντας την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μη αυτόνομη εκλογική κάθοδο του κόμματος
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 23
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά 22