Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων έργων και αποφάσεων

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι έργο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τον λόγο στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νέο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες έννοιες και έγνοιες της ελευθερίας και της ελπίδας, τις οποίες «η γη της Μεσσηνίας έχει μέσα της βαθιά».

«Η Μεσσηνία και η Ελλάδα έχει ανθρώπους που μετρούν τον χρόνο με τον χτύπο της καρδιάς. Αυτός ο τόπος δείχνει τον δρόμο. Είμαστε σε ένα αεροδρόμιο ενός μεγάλου Έλληνα και ευεργέτη της Μεσσηνίας του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Που σπάει ρεκόρ αφίξεων και έβαλε την Μεσσηνία στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Γιατί, ναι, αυτή είναι η αλήθεια! Σήμερα η πατρίδα μας η Μεσσηνία είναι τουριστικός προορισμός, είτε από το εξωτερικό είτε κι από το εσωτερικό. Κι αυτό αποδεικνύεται συν τις άλλοις κι από τον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί την τελευταία 5ετία: περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις έχουν αρχίσει δραστηριότητα στο νομό! Αυτές οι επιχειρήσεις στον μεγάλο τους όγκο αναφέρονται στον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, αλλά δείχνουν και την στροφή σε επιχειρήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και μεταποίησης. Οι επενδύσεις που εξελίσσονται και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή, είναι συναρπαστικό. Παράγει τον πιο ψηλό πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης!», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης. «Μέσα στο Μάιο φθάνουν στην 120 ΠΕΑ τα δυο καινούρια σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346 που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση των Ικάρων. Η 120 γίνεται σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, συνολικά 10 τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη κατασκευάζεται το κτήριο εκπαίδευσης που θα μπουν οι νέοι εξομοιωτές, έτοιμο το κτήριο ανεφοδιασμού».

Όσον αφορά τον Οδικό Άξονα, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να θυμηθούν όλοι την περίοδο 2012-14 που προχώρησε η ωρίμανση των μελετών και εκπονήθηκαν οι μελέτες για την παράκαμψη Πύλου που «έχω την διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα για να είναι ολοκληρωμένος πλήρως ο οδικός άξονας».

«Άλλο χρόνο να χάσουμε δεν έχουμε και δεν μπορούμε. Χάρη σε αυτή την προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δική μας κυβέρνηση επανεκκίνησε τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων εξαιτίας της κρίσης και του λαϊκισμού. Την σύμβαση είχε ακυρώσει η άφρων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνολικά τόνισε πως «η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ίσως το πλέον σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη με σημαντικά οφέλη τόσο ως προς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την ανάπτυξη. Και δεν είναι μόνο αυτά, τα μεγάλα έργα. Είναι και τα “μικρά”!

Ενδεικτικά, μόνο μέσα από τις Κτιριακές Υποδομές τρέχουν 7,5 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις. Σε Μεθώνη, σε Πύλο, σε Καλλιθέα, σε Βέργα, σε ‘Αμφεια, στη Μεσσήνη, μεγάλες παρεμβάσεις σε Καλαμάτα – το Πολυκλαδικό – και Μελιγαλά το γυμνάσιο εκεί.

Φτιάχνουμε τα σχολειά μας για τα παιδιά μας. Και βάζουμε και άλλα μπροστά δημοπρατείται μέσα στο Μάιο το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο και σας λέω πως έρχεται και μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση με τη μελέτη για το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας. Παντού σε κάθε γωνιά παλεύουμε για τον τόπο μας. Κι αυτά τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!».

Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «είμαστε εμείς, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αποφάσεων, η παράταξη που δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα: τον δρόμο της προόδου, τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής, της ανάπτυξης!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον «χρονοκόφτη» – Επιτέθηκε σε Μπακογιάννη και Γεροβασίλη
«Κυβερνάνε την πατρίδα ως Λουδοβίκος ο κύριος Μητσοτάκης και ως Μαρία Αντουανέτα η κυρία Μπακογιάννη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πηγές ΝΔ μετά την κατάθεση Τυχεροπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Μίλησε χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις
«Αίσθηση προκάλεσε, ότι προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες και να εμφανιστεί ως διωκόμενη», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι πηγές της ΝΔ
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς
Κατάθεση Τυχεροπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Το τηλεφώνημα του «φραπέ», η παρέα που μετρούσε σε μια ημέρα χιλιάδες αιγοπρόβατα και το τζόκερ κυκλικών μισθώσεων
«Εγώ ζητούσα οδηγίες από τον κ. Μπαμπασίδη, και αυτός παρέπεμπε σε εμένα τον Ξυλούρη να με πιέσει» είπε η πρώην προϊσταμένη Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 13
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 8
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας